Filters

Album van de week

Op de valreep van 2022 bracht Edwin zelf z’n nieuwe EP bij ons langs eind november. Het was daarna weken stevig buffelen met de topdrukte in de winkel die Sint en Kerst met zich meebrachten, vandaar dat deze recensie even op zich liet wachten.

Dit is een duo dat muzikaal al heel wat kilometers heeft gemaakt. Onder de ‘rook’ van Bovensmilde richtten John & Nienke een fraaie studio in met een heuse, uit Nashville afkomstige mengtafel en startten het initiatief Lucky 40 op. Concerten in intieme sfeer met een  maximum van, u raad het al, 40 liefhebbers.

Onlangs stonden deze twee aardige mensen Hilde Vos terzijde met gitaar en hun prachtige harmonie stemmen. Want dat is toch wel echt de klasse van deze twee. De liefde en de liefde voor de countrymuziek bracht ze samen en het zelf ook schrijven van country-songs.

Egbert Meijers, dat is de man die in 1994 Daniël Lohues wist uit te dagen zich muzikaal te roeren in het Drents voor een liedjeswedstrijd. Daarvoor mogen we hem best wel even erkentelijk zijn. Egbert’s hart klopt warm voor de Drentse taal, want ook nu is het weer genieten. Zijn liedjes ‘dwingen’ tot luisteren en het vrij maken van de tijd daarvoor. Met z’n 74 jaar is de rugzak gevuld met flink wat levenservaring en een oneindige bron van inspiratie.

Hilde Vos heeft er de vaart goed in zitten. In de afgelopen maanden nam ze haar nieuwe album op samen met haar band in de Neo Music studio in Bovensmilde. Want zo gaat dat momenteel, op het platte land van Drenthe bloeit een mooi country-scene. Net als op haar fraaie vorige album, kiest Hilde voor een pure en traditionele benadering van de country muziek.

Michael McDermott is een artiest die me zwaar aan het hart gaat. Sinds ik hem ontdekte met dat weergaloze album ‘Willow Springs’ ben ik hooked zo als dat heet. Een zanger met hart op de tong, sociaal bevlogen, muzikaal onweerstaanbare melodieën en ook nog in het echt een sympathieke gast die geregeld optreedt in de kleinere zalen van het circuit. Dit jongere ‘broertje’ van Bruce Springsteen is een fijne singer-songwriter die pittig durft te rocken maar je ook genadeloos in pakt met een kleine song.

Belofte maakt schuld is een gezegde waar we allemaal wel eens mee te maken hebben, zo ook deze recensent. Toen we vorig jaar een stapel van Hilde’s cd’s binnen kregen, zou ik daar een recensie voor schrijven. De cd raakte te snel op (mede dankzij een instore) en daarmee de noodzaak om te schrijven, want dan maak je mensen enthousiast voor een cd die je niet meer in de winkel hebt. Onlangs bracht Hilde ze echter zelf weer langs dus alsnog hoogste tijd voor een review!

Tijdje terug alweer ontmoette in Dion Bouwes, zanger van de Groningse band Steernvanger, bij ons in de winkel. Hun nieuwe album was bijna klaar om uit te brengen. Die hebben wij natuurlijk graag in ons regio rek staan! Ik kreeg een promo-cd en raakte al snel enthousiast. Steernvanger heeft als band al flink keet geschopt in de lokale hitlijsten. Al hun singles haalden de Noord9 en een paar schoten er zelfs wortel in de noordelijke top 2000 varianten.

Harry Styles, met een dochter van 19, groeiden we mee met z’n muziek. Met One Direction brak hij records en zij leverden ook nog eens vele puike popsongs op. Wat ik van z’n geslaagde solo debuut vond, heb je als eens eerder kunnen lezen. Bij ons in de winkel zagen we dat zijn publiek het vinyl enthousiast omarmde. Harry Styles verraste me als eerste met die oorwurm die ‘As It Was’ heet en die ik eerste instantie niet direct als Styles herkende.

Onlangs kreeg uw gelegenheidsrecensent op de Muziekafdeling van Warenhuis Vanderveen het album Chubby Lynn Versus Hare And Hounds van de formatie Vayndog in de handen gedrukt met het verzoek om na beluistering een recensie te schrijven. Reden voor het verzoek was een verklaring van frontman Richard Veen dat de titel van het album geïnspireerd was op een Kinks-album uit 1970 met de titel Lola Versus Powerman & The Moneygoround (Part One) en daardoor was uw gelegenheidsrecensent, tevens liefhebber van de muziek van The Kinks, de aangewezen persoon om het album te recenseren.

Het klinkt haast als de titel van een speelfilm maar het zijn 4 blues-mannen die samen met bassist Ralf “Magic Fingers” Schusdziarra een fantastische bluesplaat hebben gemaakt! Die 4 andere boefjes zijn Roger C. Wade (zang en mondharmonica)), Kai Strauss (zang en gitaar), Alex Lex (drums) en Nico Dreier (piano en orgel). Ralf heeft een tof team om zich heen verzameld om deze cd te kunnen maken, die ook nog een subliem klinkt. Een lang gekoesterde wens die door gelijkgestemde agenda’s mogelijk werd gemaakt.