Filters

Robert Weston - Won't Settle Down (20/9/23)

Met artiestennaam Robert Weston timmert Robert Jan van Hoogdalem al geruime tijd aan de weg. Na muziek maken met o.a. de Asser band Asman en countryband the Ramblin’ Boots, sorteerde Weston verder voor op de weg die hem onverbiddelijk naar Nashville zou voeren. Je droom najagen en daar in het hart van de country muziek  je album opnemen, dat is echt ‘a dream come true’ Robert Weston. Met een kickstarterproject verzamelde hij het geld dat nodig was om deze droom te bekostigen. 

Nu, een jaar later dan de planning was, heb ik hier het noeste resultaat in m’n handen. In een milieu vriendelijke kartonnen verpakking leunt Robert Weston in z’n western outfit tegen een boom…’Won’t Settle Down’ is de naam van z’n eerste volwaardige album. Samen met de producer van Luke Combs, Kenny Royster (één van de grootste country namen van dit moment) dook Robert de studio in met songs die hij samen schreef met o.a. Ryan Kinder.  Met een countryalbum op zak, keerde Robert Weston terug naar Nederland. En hoe klinkt dat? Country zoals country hoort te klinken, modern maar altijd met een traditionele basis.

‘A Million Things Wrong’ heeft een geweldige sound met vette drums en gaaf gitaarwerk. En in de liefde wordt hier op de harde manier geleerd want er gaat van alles verkeerd, maar wat klinkt dat toch lekker! En wat te denken van ‘Life’s A Beach (Where The Water Embraces The Sand)’, die song heeft een fijne zomerse vibe en roept op tot ontspanning en leven in het moment. Dat klinkt hier zeker niet als een cliché  en verrast met een (hammond)orgel als één van de smaakmakers.

‘When You Know You Know’ is een mooie powerballad waarin een pedalsteel de vroegtijdige getuige is van het onvermijdelijk hartzeer. Met die country pijn in z’n hart zingt Robert Weston over het uit elkaar gaan als enige weg om vooruit te komen. Een song met een fraaie muzikale omlijsting die in inderdaad ‘Nashville’ ademt. Nog zo’n sterke song is ‘Sunday Mornin’ Opry’ waarin alle registers worden open getrokken een uitblinkt met een puike productie en een fraaie full-circle opbouw. Bovendien is dit echt een supertoffe song die werkelijk de potentie heeft om op te vallen in de USA! 
Live spelen in de USA kan natuurlijk niet zonder een drinking-song. Laat dat maar aan Weston over die met  ‘Gonna Write Me A Drinking Song’ graag aan deze vraag voldoet. Met de song ‘Won’t Settle Down’ heb ik het idee dat Robert Weston wat dieper durft te graven in z’n eigen ervaring. Het thema van je dromen volgen en de gevolgen van die keus, zorgen hier voor één van de tofste songs op dit album. 

Op Spotify valt op hoe hard het gaat met Robert Weston, z’n songs zorgen daar voor een groeiend en nieuw publiek. ‘Wildflower’ bijvoorbeeld doet het daar meer dan uitstekend en is een mooie traditionelere song met verhaal. Want ook met een ballad weet Weston te overtuigen. Het album sluit af met nog 3 akoestische songs van het album. Daar valt nog eens op hoe de zang van Weston een vooruit is gegaan in deze gestripte versies die ook zeer de moeite waard zijn. Nu nog een keertje op vinyl, dan is het helemaal af met deze onvervalste en heerlijke countryplaat die mij bovendien aangenaam heeft verrast!! (GJG 9,0)

Vrijdagavond, 22 september, doet Robert Weston een instore bij ons om 20:00 uur. Samen met broer Steven spelen ze dan songs van dit album en paar classics van het digitale album ‘And Friends’ (die nu ook op cd verkrijgbaar is!)
 

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan