Filters

Recensie Santiano – Mit den gezeiten

Niets is zo mooi als de kick totaal verrast te worden, zeker wanneer je er niet op rekent. Wat is het geval? Mit den gezeiten van Santiano zit al ruim 2 weken vastgeroest in m’n speler…zou het iets met de TT te maken hebben?!?
Tot voor kort was Santiano nog “völlig unbekannt” voor me. Een klant bestelde deze cd… en het artwork en de muziek deden de rest..wat een Überraschung !! Santiano levert een cd die voor ons mannen geschreven lijkt:  Opzwepende keltische en zeemansliederen (geschreven door Krech/Nissen) die muzikaal aangeregen worden door een paar stoere kerels aan een bar vol met bier. Verder aangevuld met een enkele cover. Ze omzeilen elk cliché en het zit muzikaal prachtig in elkaar.
Die opener “Gott muss ein Seeman sein”,  is meteen al een schot in de roos en verrast met z’n tekst. Ook de Engelse teksten (er wordt in Duits en Engels gezongen) zitten deze mannen gegoten, je zou af en toe zweren dat dit Ieren zijn. Er wordt gezongen in stoere verhalen over vriendschap en het leven, de vrouwen en het verlangen naar huis te keren. Dat doen deze heren werkelijk ongelooflijk goed !!  “Have a drink on me” is Iers feestje van jewelste en geeft je dag een geweldige boost.
Mijn favorieten zijn Seeman (opzwepender krijg je ze niet!) en “Bis in alle Ewigkeit (Walhalla)”, wanneer durft Rammstein het aan dit te coveren?! Het meeslepende “Wir sind uns true” voert ons over de hoogste golven van vriendschap, wat heerlijk die mooie balans tussen traditie en muzikaal vakmanschap. En de rest moet je gewoon zelf ontdekken. De perfecte cd voor een (stoer) vrijgezellenfeest, TT kroegen in Assen, de sportschool van Sietze,  teambuilding voor sportteams, een Keltisch-feestavond , mannenavond en vooruit… stoere vrouwen, daarom geef ik deze cd een vette tien!
Heerlijk zo’n cd die me zó weet in te pakken, verdammt gut! Wie haalt deze mannschaft volgend jaar naar de TT of al in oktober naar Assen voor een onvergetelijke Oktober feest? (10,0)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan