Filters

Young Guns Silver Fox - Canyons

De mannen van deze band lijken vast te zitten in een muzikale loep van de tweede helft van de jaren ’70 tot de eerste jaren van die van de ’80’s. Is dat erg? Wat mij betreft niet, want wat zij ons hier laten horen vind ik echt helemaal te gek! Geïnspireerd door de muziek van bands als Earth, Wind & Fire, Steely Dan of Hall & Oates, slijpen ze briljante songs die zich kenmerken door muzikaal vakmanschap en prachtige samenzang (Venice). Het klinkt allemaal loepzuiver en je hoort eraan af dat hier veel tijd in gestoken is.

En natuurlijk speelt de nostalgie een spelletje met onze oren, maar wat is het genieten van zo’n heerlijk relaxt nummer als ‘Kids’ waardoor je je zeker 40 jaar jonger voelt. Een genoegen dat niet voor iedereen is weggelegd, hahaha ! Prachtige die vocalen op ‘Who Needs Words’, dit is echt totale onthaasting met subtiele trompet accenten.

Vet die bas in ‘Baby girl’ met die magische regel ‘I Met Your Mother And We Went Walking On The Wild Side’. Heerlijk nummer dat Smokey Robinson als gegoten zou zitten. Gaaf hoe ze Earth, Wind &Fire in ‘Dream Woman’ neerzetten in een prachtige space-trip! Dit album is één grote Top 2000 rollercoaster van tijdloze muziek. The Eagles, Fleetwood Mac, America, noem ze maar op, opgezogen in vonkelnieuwe songs met een onweerstaanbaar déja-vu gevoel.

‘Just For Kicks’ is een song die prachtig met het dna van Motown-sound stoeit en daar moeiteloos accenten van Steely Dan en E,W&F doorheen mengt. Afsluiter ‘All This Love’ is een mooie jaren ’70 piano song, die een zaal muisstil krijgt. Wat een heerlijke plaat! Andy Platts en Shawn Lee spelen tijdens hun clubtour o.a. op 15 maart in de Oosterpoort!

(GJG 8,7)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan