Filters

Will Hoge - Anchors (23 aug.)

Altijd weer fijn om met een album van Will Hoge je oren bij de les te houden. Deze roots-zanger stond al eens op het programma van het Take Root festival in 2008 toen een motorongeluk roet in het festival gooide. Ik had hem toen in mei nog in Bitterzoet Amsterdam gezien en had me flink op het Take Root optreden verheugd. Hopelijk volgt er nog eens een herkansing voor Groningen want ook dit nieuwe album van Will Hoge is daarvoor een regelrechte wildcard!
 
Will weet altijd met passie en gitaar tussen ballads en uptempo-rootsrockers te laveren. Hij heeft een puike band die hem op dit album begeleidt. Met 44 jaar heeft hij de nodige levenservaring getankt. De uitdagingen waar relaties tegen aanlopen in de loop der jaren zijn de rode draad van dit prachtige album. Dromen en een relatie die anders loopt dan gepland...het is al meteen raak in ‘The reckoning’ waarin het leven de rekening presenteert. In ‘This grand charade’ wordt een stel met kids bezongen waarin het vuur gedoofd is en ‘de wolven’ het steeds lastiger maken dit vol te houden.
 
Mooi die metafoor in ’Little bit of rust’ waarin de ‘Chevrolet’ staat voor de relatie die je moet blijven poetsen om hem mooi glanzend te houden.  Sheryl Crow zorgt voor de harmonies in dit nummer.
‘Babys eyes’ heeft een heerlijk gitaarritme dat zo uit de koker van ELO’s Jef Lynne zou kunnen komen, een vet catchy rootsnummer. En dan knalt de deksel van de koffiepot in ‘(This ain’t) an original sin’ waar het spelplezier van afspat en met een geweldige tekst, check that out! Even wat gas terug met het fraai droeve en sfeerrijke ‘Through missing you’.  
 
Indrukwekkend hoe Will  in ‘Anchors’ met zonde, gemiste kansen en sfeer stoeit in deze schitterde song. En ‘17’ is op en top Will Hoge-vintage sound maar wel met verrassende trompet, saxofoon en trombone. Het opzwepende ‘Young as we will ever be’ had met z’n energie wat mij betreft wel de opener van dit album mogen zijn. Met Johan Derksen als één van z’n grootste pleitbezorgers moet het toch een keer lukken voor dat laatste zetje om het kwartje ook in ons land te doen vallen. Want deze harde werker verdient een groot  ‘blue-collar’ publiek a la Springsteen & Ryan Adams! (GJG 9,0)
 
1.The reckoning
2.This grand charade
3.Little bit of rust
4.Cold night in Santa Fé
5.Baby’s eyes
6.(This ain’t) an original sin
7.Through missing you
8.Anchors
9.Angels wing
10.17
11.Young as we will ever be

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan