Filters

Will Hoge – Small town dreams (Thirty tigers)

Het jaar is nog maar net over de helft of ik heb m’n jaarlijstje al bijna klaar! Veel mooie albums zijn er al verschenen, zoals deze van Will Hoge. Will Hoge zou een paar jaar geleden nog op Take Root (2008) verschijnen, ware het niet dat z’n motor er voor koos de straat een ferme knuffel te geven, inclusief de bestuuder… inderdaad Will zelf. Geen Take Root dus, maar wel een noodgedwongen herstel volgde. Net als een paar mooie albums, met deze ‘Small town dreams’ als voorlopig hoogtepunt.

 

Will Hoge zingt met urgentie en drive en heeft een fijn klinkende stem die je oren niet kunnen missen. Veel jeugdherinneringen passeren hier in mooie songs als ‘Guitar or a gun’ of ‘Little bitty dreams’ waarin een zwangerschap een einde maakte aan de droom maar ook de start van een fijn gezinsleven betekent. Will heeft een brede roots-rock sound die ook de piano/toetsen een rol gunt (‘Just up the road’) waarin deze dromer en romanticus z’n droom durft na te jagen.

Lekker ook die ‘fuck the crisis’-mentaliteit in ‘Desperate times’ waarin een lekkere New Orleans honky tonk vibe,  een lange neus maakt. Samen met Chris Stapleton (ja die van de rootsplaat van het jaar!) schreef Will ‘The last thing I needed’, het heerlijke ritme en de ‘free bird’ vibe, maken hier een verdraaid lekker nummer van. De laatste song ‘Til I do it again’ had Bruce Springsteen als gegoten gezeten en bruist van vitaliteit. Mooi thema van het doorzakken op zaterdagavond en dan het berouw op de zondag dat niet weer te doen… totdat het volgende weekend op de stoep staat. Fijn plaatje dat elke rootsrocker in ‘n hart zal sluiten! (GJG 9,2)

Gert Jan Gjaltema ©

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan