Filters

Whiskey Wolves of the West - Country Roots (‘18)

Whiskey Wolves Country Roots

Voor liefhebbers van: Sturgill Simpson, Black Crowes, Paul Cauthen

Leroy Powell en Tim Jones zijn geen onbekenden in de country scene in Nashville. Leroy Powell werkte als gitarist in de band van Shooter Jennings, ging solo als Leroy Powell & the Messengers en hielp Dave Cobb als studiomuzikant met het opnemen van albums van onder andere Chris Stapleton, Chris Isaak en Sturgill Simpson. Tim Jones was een van de vier zangers in de band Truth & Salvage Co. en werkte samen met Chris Robinson. De twee ontmoeten elkaar overigens niet in Nashville, maar op een feestje in Los Angeles. Jones vond Powell, die hier op een date was met Winona Ryder, champagne drinkend uit een laars liggend in een bubbelbad.

Whiskey Wolves of the West combineren het flamboyante van the Messengers met de vrolijkheid van Tim Jones in een heerlijk honky-tonk jasje. Jones vertelt: “We hebben een leuk gevoel voor ironie en entertainment, het eerste nummer dat we samen schreven wilde ik ‘No. 1 (The Ballad of Dallas Davidson)’ noemen zodat ik kan zeggen dat ons eerste liedje een nummer 1 was. Met dit soort humor schreven we deze nummers, uiteindelijk werd ‘No. 1’ toch een heel serieus nummer over liedjes schrijven en inspiratie vinden”. Het album brengt het gevoel van de honky tonks uit de jaren 50 en 60 weer helemaal terug. “I got a pretty good feeling I’m calling in sick tomorrow” is de openingszin van de drinking song ‘Country Roots’, ‘you’ve got to water your country roots’ word je opgedragen.

Het was voor het duo ook erg belangrijk dat elk nummer op het album er toe doet. Ze hebben voor dit album ongeveer 20 nummers geschreven, waarvan er uiteindelijk maar 7 op het album zijn beland. “Het is een mooi kort album, zoals die geweldige oude country platen die maar 10 nummers hadden en zo’n 25 tot 30 minuten duren” vertelt Powell. “Dat was iets waar Waylon Jennings bekend om stond. Elk nummer telt, en dat vond ik geweldig. Je hoeft niet alle nummers te horen die wij geschreven hebben, alleen onze 7 mooiste.”

afbeelding van Robin
Robin