Filters

Trisha Yearwood – Prizefighter (Gwendolyn Records/Sony)

Eindelijk is het zover, een nieuw album van Trisha Yearwood!! Na het 5 sterren album ‘Heaven, heartache & the power of love’ uit ‘07 moesten we daar flink van nagenieten, want het bleef lang stil (afgezien van een duet op andermans cd hier en daar). Nu zeven jaar later is ze terug met de schitterende verzamel-cd ‘Prizefighter’ met zes vonkelnieuwe tracks.

Trisha is wat mij betreft de beste countryzangeres qua ballads (How do I live, Georgia rain en The song remembers when). Maar vergis je niet, deze dame is ook een levensgenieter, luister maar eens naar ‘She’s in love with the boy’, ‘Heaven, Heartache and the Power of Love’ of ‘XXX’s and OOO’s’. Het scheelt een hoop als je zelf aan het roer van je leven staat. Zo zingt ze met vriendin Kelly Clarkson de eerste nieuwe single ‘Prizefighter’, dat je een positieve boost geeft om nooit op te geven en te vechten voor jezelf.
Van de zes nieuwe songs zijn er drie mooie ballads: ‘I remember you’ en het gevoelige ‘End of the world’ (dat zelfs fraai de muzikale tijdsgeest vangt). Het broeierige en bluesy  ‘Your husband’s cheatin’ on us’ is er eentje om door een ringetje te halen, in de Trisha top 10 allertijden, subliem!! En wat te denken van ‘You can’t trust the weatherman’ , een song waar een geweldig Smokey & the bandit video tribute in zou moeten zitten. Die gitaren, violen en dat ritme roepen visioenen van Jack Daniels op. De song ‘Met him in a motel room’ is een schitterend ballad, een echte Trisha signature song zoals dat zo mooi heet. Ook het duet met Garth Brooks ‘In another’s eyes’ ontbreekt niet.
Dus maak nu kennis met het grote voorbeeld voor Ilse DeLange (nu nog eens een gezamenlijk duet van beide dames…knijp me in m’n arm…I must be dreaming !)(GJ 9,9)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan