Filters

Trisha Yearwood – Heaven, Heartache And The Power Of Love (Big Machine Records)

Sinds 1991 hebben Trisha Yearwood en ik wat met elkaar. Beide zijn we gelukkig getrouwd. Zij met Garth Brooks, ik met Trinette. Grote kracht van deze dame is dat ze een song helemaal haar eigen maakt en binnenstebuiten keert om deze haar eigen te maken (zoals in “This Is Me You’re Talking To”). De combinatie van haar stem en de country-ballad is vrij uniek.
De uptempo songs swingen en er wordt niet geturned met de stembanden, dus geen vocale acrobatiek. Ze schrijft zelf geen muziek maar heeft een goede neus voor de songs die haar passen. Sinds het vorige album (Jasper county) is het country gevoel helemaal terug.

Een schot in de roos voor Trisha Yearwood

Na 9 studio albums voor platenmaatschappij MCA/Universal is deze tiende voor een onafhankelijk label wederom een schot in de roos. Het eerste nummer, de titeltrack, heeft een bruisend gospel gevoel compleet met voor haar doen een flinke portie gitaren. De song heeft de boodschap dat je alles van de liefde (soms keer op keer) moet beleven.
Dan volgt de werkelijk prachtig oprechte ballade “This Is Me You’re Talking To.” Lapsteel, piano en een stem die werkelijk je weet te raken als je alle vooroordelen over country van de tafel durft te vegen. “The Dreaming Fields” is een van de mooiste ballads die ze ooit song. Het is duidelijk een song met een verhaal die haar ook persoonlijk heel erg raakt en waarin ze sentimenteel durft te zijn. Ongelooflijk puur en mooi…

Bluesgevoel

Veel liedjes gaan over relaties maar nergens wordt het cliche en zouden prima in serie als Sex And The City passen want Trisha weet goed te verwoorden wat die dames bezig houdt. In “Let The Wind Chase You” (met Keith Urban) besluit ze haar vlam te laten omdat het er gewoon niet in zit zijn hart te bereiken. In een song als “Nothing About You Is Good For Me Baby” (waarin de schrijfster van de song ook meezingt)” en “Drown Me” (met Jim Lauderdale) komt het bluesgevoel met New Orleans piano uit alle poriën.

Levenservaring

Het is duideljk dat Trisha muzikaal nog steeds weet te boeien. In het nummer “Sing You Back To Me” voel je haar wens om van die prachtige songs zelf te kunnen schrijven. Ze koppelt haar levenservaring aan songs die voor haar speciaal zijn. Als luisteraar weet ze je te raken in prachtige ballads die mooi in balans zijn met de uptempo nummers.
Aangenaam, Trisha Yearwood!

(GJG 9,2)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan