Filters

Tangarine – In stereo : Live in de Oosterpoort (Vanderveen Exclusief)

Afgelopen april stonden Sander en Arnout in de grote zaal van de Nieuwe Kolk, dat was vet kicken want het was echt een weergaloos optreden. Samen met collega’s  Gerrie en Robin hebben we daar even flink van genoten. Van hun optreden afgelopen april in de Oosterpoort te Groningen is deze opname gemaakt.  Deze 13 songs ‘In stereo’ geven mooi weer wat je van een avondje Tangarine kunt verwachten, twee rasechte muzikanten die feilloos op elkaar ingespeeld zijn en twee stemmen die bijna als één combineren.

Prachtig dat begin ‘Walking on a dead end street’ wat ze dan in het begin helemaal in het bijna donker zingen, a capella. ‘Seek & sigh’ of ‘Never to remain’…daar wordt je toch stil van, hier wordt muziek gemaakt om echt naar te luisteren. Mooi dat prachtige gitaarwerk aan het begin van ‘No recall’.  Het is net alsof we naar een nieuw ‘Wintersongs’ album luisteren, heerlijk akoestisch genieten van bijvoorbeeld  ‘Robert’, het mooie nummer over Tokkel. Maar ook de versie van ‘Life falls down’ mag er zijn, zonder de bombast van de band blijft ie toch ook zo erg mooi. ‘The past in us’ is ook zo’n juweeltjes, echt een kunst om zo je stem te kunnen doseren in combinatie met die akoestische gitaren. De toegift ‘Move on, John’ is het heftigste nummer op de cd, maar dan mag het dak best wel ff schudden.
Het enige wat ik mis is de humor tussen de nummers door van de leuke anekdotes, maar daarvoor moet je echt naar het theater. Dat kan, er zijn nog kaarten voor de laatste voorstelling van deze tour in de Nieuwe Kolk, ik moet helaas hard werken (dank je Sint) maar anders wist ik het wel, lekker naar de reprise van ‘In stereo’!! N.B., deze cd is beperkt verkrijgbaar, alleen bij ons op de cd-afdeling en tijdens de concerten…een collectors item dus! (GJG 8,9)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan