Filters

Shinedown – Amaryllis (Roadrunner)

Het album dat ik al een aantal weken in de opmaat naar de sportschool luister is die van Shinedown. Een band uit Florida die al ruim tien jaar de aardkloot rockt en stillekes aan meer dan 6 miljoen albums verkocht! Met dit muzikaal diverse album zou de band wel eens stevig kunnen toeslaan.

Shinedown: rasechte Amerikaanse rock

Dit nieuwe album bruist van de adrenaline-rock, melodieuze rocksongs en opvallende ballads. De opener “Adrenaline” met z’n beukende ritme en de eerste single “Bully” (over pesten!) hakken er stevig in. Typische Amerikaanse rock, maar dit album biedt meer dan dat alleen.
Vanaf de titelsong “Amaryllis’ komt het album kwa melodie volledig tot bloei. De muziek wordt opzwepend met songs met een geweldige hook. De zang van Brent Smith is te gek. Zo’n song als “Unity” zet ‘s morgens je dag in de juiste versnelling, denk aan Metallica en Train die in een muzikale achtbaan het beste van elkaar achterlaten in deze song. Een waanzinnig lekker hemelbestormend refrein laat je met puur kippevel zitten, heerlijk die positieve blik op het leven.

Adrenaline

“Enemies” is weer een lekker vet rocknummer waar we live mee uit onze plaat gaan. Een nummer als “I’m Not Alright” dat muzikaal aangenaam verrast en je aanraadt je eigen gekke dingen te koesteren is. “Nowhere Kids” jaagt je op je snowboard de diepte terwijl de adrenaline door je lichaam giert, heerlijk. En dan “Miracle”, die draai ik altijd snoeihard, zo’n nummer waar je al dansend volledig van in extase raakt. Een geweldig classic rock song zoals je ze maar zelden tegenkomt, wat een geweldig nummer!

Heerlijk album

De ballade “Follow You Down” is een mooie kampvuurballade met een heerlijk rockrandje. “For My Sake” en “My Name (Wearing Me Out)” zijn de yang op de positieve songs van dit album waarin frustraties en woede in de aanval zijn. Afsluiter “Through The Ghost” (de eerste song die zich tussen mijn oren nestelde) is een melancholische maan ballade, muzikaal onweerstaanbaar.
Ik speel inderdaad regelmatig lucht-gitaar op dit heerlijke album, laat maar bloeien deze Amaryllis!

(GJG 10,0)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan