Filters

Robert Vincent – Life in easy steps (V2)

Stel je nou eens voor dat het neefje van Gerry Rafferty muziekles gekregen had van Del Amitri’s Justin Currie. En dat ie ook de muziek van Jimmy Lafave weet te waarderen en dan stiekem die van Passenger ….Dan zouden mijn oren uit de diepste winterslaap ontwaken!
Wordt maar snel wakker, want dat alles zit hier in een prachtig debuutalbum die je gewoon moet hebben!!

Robert Vincent schept verwachtingen

Robert Vincent heeft zijn muziek schitterend verpakt, heel mooi, het straalt echt iets uit. Schept dat verwachtingen…? Jazeker! De man maakt lekker organische muziek, dus echte instrumenten en songs, die laten je swingen of zwijmelen(en mijmeren). De opener “Light of the stars” is een mooie en representatieve ballad. We veren op bij de uptempo song “Riots cry” met fraaie harmony zang en Beatles gevoel. In de rustige nummers horen wat z’n hart raakt (luister maar eens naar het ontroerende “Demons”)

Life In Easy Steps sluipt bij je binnen

Heerlijk hoe deze cd bij je binnensluipt, verderop wordt je verrast met werkelijk prachtige liedjes die iemand als Passenger positief jaloers zouden maken. Prachtig zo’n nummer als “(You are) My pill” dat tot in de kern raakt. De muzikale geest van John Lennon waart rond in het “Second chance”, wow wat mooi is dit zeg, hartverscheurend eerlijk. En als je net bijgekomen bent van al dit moois en de bonus cd erin schuift, volgt het ritmische en verrassende “The bomb” (megahit ??) en 3 akoestische nieuwe songs.
Kom op Gerard “Bye bye man” Ekdom, Top Pop 3, dat is de plek waar ik Robert Vincent graag eens zie! Uitnodigen deze heerlijke ontdekking, echt een mooi en geslaagd debuut!

(GJG 9,4)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan