Filters

Richie Sambora – Aftermath of the lowdown

Mijn vorige bezoek aan 013 in Tilburg (Shinedown) kwam me nog op een flinke parkeerboete te staan. Toch heb ik maar weer de stoute schoenen aangetrokken voor het concert van Richie Sambora.
De gitarist van Bon Jovi wist me al eens met twee sublieme solo-albums te verrassen. Of de beste man ooit nog weer terugkeert naar Bon Jovi zal de tijd ons uitwijzen. Wat ik in ieder geval verwacht, is dat Richie z’n laaste album uit september ‘12 flink zal spelen. ‘Aftermath of the lowdown’ verdient zeker een herkansing.

Richie is moving on

Afgezien van z’n fraaie stem en heerlijk gitaarwerk weet Richie prima hoe die een hit op z’n donder moet geven. ‘Every road leads home to you’ klinkt qua productie heel anno nu en heeft een goeie hook en rake tekst met een knipoog naar de Kings of Leon. ‘If time taught me a lesson is don’t dwell on the past’, Richie is moving on. Een fris rockalbum is het resultaat waarop hij geniet van het weer vrij muzikant te zijn en te gaan voor waar hij in geloofd. Het juk van de 24/7 baan met Bon Jovi lijkt ver weg, in deze speurtocht op z’n motor naar de echte zaken des levens (‘Nowadays’).
De back to basics en out of the comfortzone levert goeie songs op die je gewoon (soms hard!) moet horen. ‘Weathering the storm’is zo’n heerlijke song waarin hij met de basis van waar het om draait (shelter, food & sex) menig bankier de stuipen op het lijf jaagt met z’n boze gitaar. Richie stoeit met de traditionele songstructuren door ze dwars door de safety zone te drukken en ze happend naar adem aan z’n gitaar te ontwerpen.
Mooi die rockballad anno nu… ‘I’ll always walk beside you”…live vast met een daverende finale. De teksten zijn direct, open en weinig verhullend, luister maar eens naar ‘Seven years gone’(echt geweldig gaaf gezongen met heerlijk gitaarwerk) of ‘You can only get so high’ en dan weet je genoeg…. Richie heeft z’n reset knop gevonden, nu Jon nog!
Groeten Gert Jan
[video://www.youtube.com/embed/6egmrpZzlnk]

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan