Filters

Rich Wyman – Live from the heart 2 (Auspicious Records/Import)

Binnenkort is de ‘rijke-waarom-man’ weer in ons land ter promotie van zijn nieuwe album. In 2002 maakte Rich veel indruk in het tv-programma ‘Barend en van Dorp’ met ‘Sing to me angel’ van Live from the heart 1. Nu dus deel 2. Er is veel veranderd in de tussentijd, maar gebleven is de opzet: die machtige robuuste stem in een intieme setting met piano. Vorig jaar opgenomen in Arnhem. Met maar liefst 16 songs schuiven we aan bij de pianoman die hier weer ouderwets op dreef is.

Op Life from the heart 2 staan o.a. songs van voorgaande albums maar nu in een soloversie. In deze vorm (piano + Rich) hebben mijn vrouw en ik hem wel meer dan 100 keer live zien zingen, een singer-songwriter pur sang, altijd genieten. Prachtig zijn de ballads als ‘Everybody loves you’ en de twee verrassende covers van ‘Say something’ (van A great big world) en ‘When I was your man’ (Bruno Mars). Die twee covers krijgen hier een fenomenale uitvoering, je zult echt versteld staan!
Maar ook met z’n eigen songs verrast Rich, bijvoorbeeld met een geweldige uitvoering van ‘Just might make it’. Ook lekker zijn de soloversies van ‘Change’, ‘100 Years’ en ‘Good company’. Nieuw is ‘Who u are’ (wat hij live al wel  10 jaar speelt) en wat is ie lekker op dreef in deze song! Dat heet nou passie. Het laatste stuk op de cd laat de glazen spontaan volstromen met krakers als ‘Next day, last night’, ‘Little things’, ‘Not for the money’, ‘Saw an angel’ (spettert er af), ‘So what’ en de live klassieker  ‘Chivas on ice’(voor het eerst op cd) . Op donderdag 5 november is Rich weer bij ons met een instore, tevens de warming up voor wat ongetwijfeld weer een spetterend optreden later op de avond in de Witte Bal wordt. Mis dat niet!!! (GJG 9,0)
Tracklisting:

  1. Good company
  2. 100 Years
  3. Who u are
  4. Everybody loves you
  5. Change
  6. Guantanamo
  7. Say something
  8. It’s amazing
  9. When I was you man

10.Ship story  (am amazing story, not a song)
11.Just might make it
12.Next day last night
13.Little things
14.Not for the money
15.Saw an angel
16.So what!
17.Chivas on ice

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan