Filters

Rich Wyman – Good Company (Auspicious Records)

Een van de muzikanten die ik met een buitengewone belangstelling volg is wel Rich Wyman. Zijn nieuwe album, dat in het voorjaar uitkwam, is 1 van mijn favoriete albums van dit jaar. Met zijn geweldige stem (denk aan Bryan Adams en Peter Gabriel) weet hij menigeen diep te raken met prachtige songs.

Rich Wyman zit vol met positieve energie

Aan dit album werkte hij 3 jaar. Er staan een aantal fenomenale rocksongs op: De opener ‘100 Years” barst van de positieve energie met een geweldige gitaarloop van Terence Hanson. Het fenomenale “Change” (over Obama en Ierland) bruist van de levenslust en geeft een positieve flow van heb ik jou daar. Ook de “Fight Song” rockt en grooved over de voor iedereen herkenbare ruzie heen.

Het muzikale hart van New Orleans bonkt lekker “Good Times”. De dames inspireren Rich ook, luister maar eens naar de salsa-grooves van “Shine”, daar zou je toch spontaan weer verliefd van worden. De gekte van de liefde neemt je aan de hand in “You Are The 1” dat nu eindelijk op een album staat. De kritische noot is er in “Guantanamo.”

Allerbeste popsong ooit

Prachtig is de opsteker “Amazing,” in deze economisch pittige tijden relativeert deze song waar het werkelijk om draait in dit leven, juist ja…die ene persoon die er echt toe doet! Sterkste song is wat mij betreft de titeltrack “Good Company”, een van de allerbeste popsongs ooit. De verrassende blazers en de melodie maken deze song werkelijk onweerstaanbaar, fenomenaal!

De ingetogen songs “Colors” maar vooral “Galway” zullen menigeen versteld doen staan. Het Ierse gevoel van deze song geeft me nog steeds vet kippenvel. Hier hoort een clip a la “Wicked Game” van Chris Isaak bij.

Graag zou ik hem eens wat prominenter op tv zien, Top Pop, DWDD of top 2000 wie maakt hem los?!

(GJG 10,0)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan