Filters

Recensie Garrett T. Capps - In The Shadows (Again)

Op zijn nieuwste album In the shadows (Again) combineert Garrett T. Capps het geluid van honky tonk bars met de sound van de kosmos. Hij verkent het americana landschap en test diens grenzen terwijl hij zijn roots niet uit het oog verliest.

Garrett heeft onlangs een nieuwe band samengesteld, genoemd NASA country. Bestaande uit de Flight Director: Garrett T. Capps, Orbital Operations: Justin Boyd & Torin Metz en Propulsion: Kory Cook & Odie. Vooral Justin Boyd is heel erg van invloed geweest op de sound van dit nieuwe album. Justin bespeeld een modulair synthesizer en is zeer bedreven in het creëren van soundscapes, ook is hij een groot liefhebber van country muziek. Deze twee passies komen hier prachtig samen.

Garrett omschrijft het opnemen van het album alsof the Byrds het album Sweetheart of the Rodeo aan het opnemen waren samen met Jerry Jeff Walker en dat er buitenaardse wezens de opnamestudio binnenvielen en de boel overnamen. Aan de ene kant zijn het echte country nummers, rustig fingerpickend komt Garrett T. Capps met het eerste nummer je kamer binnen sluipen. ‘Born Into A Ballroom’, een heerlijke opener waarop gitaar en pedalsteel prachtig om elkaar heen dansen. Maar ook de meeslepende sound van Israel Nash’s Silver Season of Gene Clark’s No Other hoor je terug op dit album. Luister maar eens naar 'Here Right Now', een texaanse variant op The War on Drugs. Maar vooral naar 'Trouble’s Callin'', de ruim 11 minuten durende afsluiter van het album. Geweldig!

Liefhebbers van albums zoals Sturgill Simpson’s Metamodern Sound in Country Music en Gene Clark’s No Other opgelet, het album is nu te krijgen op CD en LP en in de maanden oktober en november toert Garrett T. Capps nog door ons land.

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan