Filters

Recensie Brent Cobb - Providence Canyon

Opnieuw openend met een titeltrack is Brent Cobb terug met zijn nieuwe album “Providence Canyon”, een prachtig vervolg op zijn indrukwekkende debuut “Shine On Rainy Day”. 11 nummers die vloeiend elkaar opvolgen, elk nummer een stroomversnelling van de rivier door Providence Canyon.

Na de soepele opener ‘Providence Canyon’ brengt Brent Cobb een ode aan zijn mentor Wayne Mills op het nummer ‘King of Alabama’. Mills werd neergeschoten in een bar in Nashville, de tekst, reflecterend aan die avond: “Nothing good ever happens after midnight”. Het tempo gaat wat omhoog op het nummer ‘Mornings Gonna Come’, drums en gitaar ondersteunen de bijna gesproken zang van Cobb. Net zoals de rivier draait en keert het album. Van het easy-going ‘Coming Home Soon’ tot het funky ‘.30-06’ waarop de branie Brent Cobb waarschuwt: ‘Don’t come around my house, daddy ain’t home. If you care about your life, you’ll leave mine alone!’.

Het album vervolgt met het wat traditionelere ‘Lorene’ waarop vloeiende pedalsteel de boventoon voert. Afsluitend met het catchy ‘When The Dust Settles’ en ‘Ain’t A Road Too Long’ waarop Cobb de tekst bijna staccato voordraagt, prachtig vernieuwend! Geen 13 in een dozijn album maar een heerlijke frisse rivier die het huidige country / americana landschap vormgeeft.

Eind van dit jaar bezoekt Brent Cobb ons land weer, 11 september staat hij in Paradiso Upstairs. Gaat dat zien!

afbeelding van Robin
Robin