Filters

Ozark Henry – A Decade

Nog steeds verras ik muziekliefhebbers bij ons in de winkel met Ozark Henry, artiestennaam van de Belgische singer-songwriter Piet Goddaer.
Destijds omschreef ik het als een mix van Moby (vanwege de fraaie elektronische sfeer en soundscapes), Simple Minds (uitbundige melodische bombast) en Prince (eigenzinnige gedurfde muzikale koers). Dit album, A Decade, maakte de balans op van de eerste tien jaar van albums die inmiddels allen niet meer te koop zijn (niet te geloven).
De wereld van Ozark laat zich lezen als een avontuur waarin passie voor muziek verdwaald raakt in een wereld van steeds weer veranderende dimensies. Nummers om je volledig in te verliezen (At sea, Genoa blue of de magie-stralende Intersexual en Sweet instigator).
De muziek van Ozark Henry is niet echt in een genre te pinnen. Voor mij is hij een pure singer-songwriter die met z’n keyboard/piano als kompas, alle dimensies van het muzikale universum laat zien met rete-spannende songs die regelmatig de achtbaan uitvliegen naar nieuwe horizonnen en die de grenzen van het heelal verkennen (Godspeed of Genoa blue). Altijd weer weten zijn songs met sterke verbeeldende kracht je te verrassen met een kleurenpracht van noten die de horizon in een prachtig avondrood kleuren. Melancholie, waar sommige Coldplay songs een miljoenen publiek mee wisten te scoren, zijn als blauwdruk in de wereld van Ozark terug te vinden.
Ook de jazz wordt uitgedaagd in fascinerende songs als Vespertine, Word up, Play politics of Sun dance. Prachtige reflectie in songs als Weekenders of Free haven. Deze cd is een fraaie introductie tot het beste wat je cd-collectie kan overkomen… kennis maken met OH’s universum. Bovendien is deze man verantwoordelijk voor de mooiste b-kant allertijden die je van mij als bonus op een cdr erbij krijgt (Waar wacht je nog op)!! (GJG 9,8)
[video://www.youtube.com/embed/40gmV9AJFnU]

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan