Filters

Michael McDermott - Xxv (Pauper Sky Music)

Afgelopen vrijdag 7 april hadden we eindelijk de instore met onze rootsheld Michael McDermott! Met nota bene z’n 10e album (‘Willow springs’, dat vorig jaar uitkwam) maakte hij flinke indruk op ons en onze klanten. Vorig jaar bracht hij in eigen beheer deze geweldige verzamel cd uit met de originele titel ‘XXV’, inderdaad 25 jaar vakmanschap verdeeld over twee schijven.

 

Eigen songs op gitaar of piano, met of zonder band. Michael McDermott past heel goed in het rijtje Bruce Springsteen, John Mellencamp, Tom Cochrane en Robert Vaughn(!!). Het toont z’n enorme drive in bevlogen muziek en overwon z’n alcohol en drugsverslaving in 2009. Toen trouwde hij en werd vader van een dochter. Het werd de inspiratie voor z’n songs en met z’n sociale geweten zit het ook goed getuige de songs over andermans worstelingen. In Michael’s geval krijg je dan lekkere uptempo popsongs met een roots-rock randje en die heerlijke stem met dat ruwe randje.

 

Dit is de muziek die je in de auto draait, met de ramen wijd open, als je je dromen najaagt. ‘Butterfly’, de mooiste song van ‘Willow springs’ vind hier z’n gelijke in het bloedstollend ‘Carry your cross’. Een prachtige piano ballad dat alleen door iemand met scars op z’n ziel gezongen kan worden. Naast prachtige ballads (o.a. het schitterende ‘Wounded”of ‘Antique store’)  is ook de opzwepende sound van Bruce Springsteen nooit ver weg.

 

Elke keer weer verbaas ik me over Michael’s muzikale veelzijdigheid. In ‘No.49’ denk je dat je naar een pareltje van Billy Joel luistert en met ‘The kind of girl’ wordt vriendelijk naar de country geknipoogd. Op deze dubbelaar staan ook nog 4 fraaie nieuwe nummers. Kortom met ‘XXV’, bieden we jullie de beste introductie kunnen voor McDermott. Sluit hem in je hart, hij heeft het wat ons betreft zeker verdiend! “Is anybody alive out there?” zou Bruce Springsteen zeggen! Michael McDermott....aangenaam! (GJG 9,5)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan