Filters

Meena Cryle & Chris Fillmore Band – Tell me (Ruf Records)

Meena Cryle is een Oostenrijkse deerne die al een paar keer de Amer flink op stelten heeft gezet. Dit derde album begint wat gewoontjes. Maar bij het tweede nummer ‘Bring me the water’ weet je dat er meer aan de hand is. Die Chris Fillmore moet je in de gaten houden met dat vervelend goede gitaarspel op slide, hij weet direct zo’n heerlijke sfeer neer te zetten. Daar kun je niet genoeg van krijgen!

Meena Cryle – Enough is Enough

Had ik al wat over Meena gemeld? Wat een naturelle strot, die blues aan de soul vlecht. Haar uitstekende Engelse uitspraak is denk ik uit haar vorige leven afkomstig en via een tijdlus naar de 21e eeuw getrokken. Een geweldige nummer dus! En wat te denken van ‘Enough is enough’, daar spat de swagger vanaf! Zo’n gitaar die geen vrouw kan weerstaan, ritmisch kreunend en op vrijersvoeten.
Meena gaat qua zang nog niet zo diep als Beth Hart kan, maar ze geeft subtiel tegengas met haar stem. Rustige songs zijn er dus ook: ‘Tell me, I beg you en het slepende This is my will’. Daarin zet de soul halverwege de song in vlam. In ‘I’ve been drinking’ heeft de slide weer zo’n poot tussen de deur en zorgt direct voor muzikale spanning. Al naar ‘you don’t know’geluisterd ? Dat moet live wel een knaller zijn met die spannende ritmische, haast erotische drive. Ook lekker: ‘Where is your love gone’ dat zich moeiteloos tussen je oren nestelt. In het laatste nummer, ‘You may love me today’ komt Meena’s stem prachtig tot z’n recht in een ballad met klein gehouden gitaarspel. Aanstekers aan dus!
Het verbaasde me niks dat m’n collega Gerrie wel een beschuitje wil eten met deze dame, jammer dat dan die camera er steeds weer tussen zit . Dus check deze chick, op schijf en in het lijf! (GJG 8,8)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan