Filters

Matt Woods - Natural Disaster

De band Matt Woods is toch wel één van de verrassingen van 2019 voor mij. Ik las op alt-country dat ze als band hadden getreden in ons land tijdens een heuse Europese tour. Vaak toeren zangers van zo’n band solo omdat toeren met een complete band vaak een kostbare zaak is. Dit moeten wel muzikanten zijn die echt voor de muziek gaan dacht ik nog. Online hoorde ik een donders lekker roots-bandje met pit spelen, die niet zouden misstaan op het Take Root festival.

Voor liefhebbers van Chris Stapleton en met name Will Hoge, zal dit album een aangename verrassing zijn. Songs over relaties vormen de spil.  Zoals het magistrale ‘My Southern Heart’ , voor mij wel één van de tofste roots-songs van 2019. Ook met de sociale antenne zit het wel snor bij deze mannen. Luister maar eens naar ‘Cold Civil War’ en ‘Drive-Thru Town’ over de aftakeling van een dorp. Maar vooral de kater (en die slaat niet op de alcohol) van ‘The Devil Drinks Scotch’ hakt er stevig in over het huidige Amerika.

Ik ontdekte hun muziek dus te laat om ze nog ergens live te kunnen zien. Contact via Facebook zorgde ervoor dat de band uiteindelijk persoonlijk (!!) hun albums bij ons op de afdeling afleverden: Vanuit België reden ze via Assen naar het vliegveld in Kopenhagen Denemarken, daar scoor je als band een vette hoeveelheid goodwill mee!

De cd’s van ‘Natural disaster’ waren tijdens deze tour opgeraakt, de Lp gelukkig niet. Samen met hun vorige album ‘How To Survive’ vlogen die deur toen we ze draaiden op onze afdeling. Na een paar weken belanden ook de cd’s van ‘Natural Disaster’ op onze deurmat, samen met de belofte van een echte instore bij ons op de afdeling. Het lijkt wel een verhaal uit een jongens book, maar het is dus ècht gebeurd. Life is good, check out deze gave plaat!

(GJG 9,2)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan