Filters

Martijje – Evenwicht (Muzaak/eigen beheer)

Martijje heeft zichzelf al mooi op de kaart gezet met jazzy en Drents gezongen muziek. Echt een uitdaging om elke keer dat avontuur aan te gaan dat ‘cd maken’ heet. Een kostbare hobby die mede door crowdfunding mooi gelukt is, ‘slim wies met en bedankt’ schrijft ze dan ook binnen in het cdtje.

Maar nu de muziek…die gaat over verlangen in al z’n facetten. Één van de songs die ons nu zeker zal aanspreken, met de aanstormende herfst, is ‘Zin an lente’. Daarvan krijg je nou echt zin in dansen, een uitnodiging voor dansles deze herfst? Het swingt als een ‘n eh… tiet! Martijje presenteert je, met haar opbeurende insteek, een swingende peptalk in het nummer ‘Welkom’. Niet bij de pakken neerzitten, wees actief en durf gewoon te leven. Want dat durft ze wel die Martijje, te leven en te dromen. Ze is als een vis in het water met die heerlijke transparante muziek om haar heen. Je hoort gewoon het plezier van muziek maken.
Titelnummer ‘Evenwicht’ klinkt zomers loom met een heerlijke mondharmonica, en verdorie…het lijkt werkelijk wel of de tijd langzamer loopt hier. Best wel direct zo in het Drents, maar dat geeft in mien ‘Krummeltie’ zo mooi, juist dat pure gevoel. Verlangen naar tijd met elkaar in ‘Zachiesan’, met weer een mooie mondharmonica van Tollak Ollestad. Lekker dat nummer over ‘Daniël’, het swingt en geeft blijk van Lohues-inspiratie en de magie van muziek, en klinkt zelfs als een hit!
Ook apart die nummers met koor, dat geeft een bepaalde sfeer, alsof je er zelf even in zit. Luister maar eens naar ‘Nooit bin ik kloar’. In ‘Ik wil meer’ (met een lekkere hammond orgel die de percussie op de hielen zit), zet Martijje de sporen in haar lover, en wie wil dat nou niet, zo’n dame die de teugels durft te vatten? Bovendien schreef ze tekst en muziek zelf en deels met Rob Elfrink.  Komende zaterdagmiddag tegen vieren live bij ons op de cd-afdeling! Durf jij?! (GJG 8,0)

  1. Welkom

2.Evenwicht
3.Zin an lente
4.Krummeltie
5.Hoe hard dan ok de wind weit
6.Zachiesan – Albumversie
7.Daniël
8.Nooit bin ik klaor

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan