Filters

Look up child - Lauren Daigle

Lauren Daigle – Look up child (Centricity Music)                Kunt u nog een klasbak van een (cross-over) pop-album aan? Is dat niet heel erg november 2015 hoor ik u denken? We zijn inmiddels al weer 3 jaar verder en ik denk dat de tijd er rijp voor is.In de Amerikaans Billboard top 200 staat dit album al een paar maanden in de top 10 en dan mag er best een muzikaal belletje gaan rinkelen bij de nieuwsgierige muziekliefhebber. Als je de stem van Lauren Daigle hoort zul je ongetwijfeld je even achter de oren krabben, want haar stem lijkt inderdaad op die van Adele, haar laatste album’25’ kwam uit in november 2015...

Lauren Daigle maakt muziek die in de USA in het hokje American temporary Christian music valt maar daar doen we dit album tekort mee. Ze maakt wat mij betreft muziek die veel meer mensen zal aanspreken dan een afgebakend hokje. Net als Adele maakt Lauren een universeel pop-album, die het echter in ons land voorlopig nog even zonder een hit als 'Hello’ moet stellen. Maar daar gaat verandering in komen!

Machtig zo’n nummer over zelfbewustwording als ‘Still rolling stones’(Rise up) dat muzikaal met een lekkere beat en violen en prachtige piano uitpakt. Kippenvel met die prachtige ballad ‘Rescue’ en natuurlijk moet je dan qua stem even aan Adele denken. Wat is het genieten van zo’n frisse bries in het muzikale landschap van een album dat zo tijdloos weet te klinken. ‘This girl’ heeft de soul van Aretha Franklin. ‘Your wings’ heeft een lekker los reggae ritme en gaat over geborgenheid.

 Met ‘You say’ heeft ze een prachtige piano ballad van dezelfde klasse als ‘Someone like you’ en een nummer dat je als haar signature song zou kunnen bestempelen. De video is één van de grootste you-tube hits van dit moment. Lauren slaagt Lauren erin om juist met dit nummer een brug te slaan ver buiten haar Christelijke roots. Die omarmt ze trouwens weer heel fraai in songs als  ‘Everything’, ‘Love like this’ (prachtig hoe ze vocaal hier straalt).

Gedurfd ‘Losing my religion’ een mooie song over ‘the journey of life’. Dat je jouw geloof in prachtige songs kunt verwoorden als ‘Remember’ en ‘Rebel heart’ is knap als die dan ook nog eens universeel veel verder reiken. Bovenal is dit een album dat die prachtig stem van Lauren echt laat stralen: muzikaal allround met emoties op een plaat met zelf geschreven songs. Met haar songs over verbinding (of dat nou met God is of met elkaar) slaat ze bruggen in een tijd waarin we dat nou meer dan ooit nodig zijn. Een heel aangenaam cross-over album voor iedereen met z’n hart op een kier! (GJG 9,2)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan