Filters

Lauren Daigle – Lauren Daigle

Met haar vorige album ‘Look Up Child’ maakte Lauren Daigle wereldwijd flinke indruk. De single ‘You Say’ werd een monsterhit (inmiddels bijna een half miljard keer gestreamd en stond ze maar liefst 100 weken op #1 in Billboards Hot Christian songs). Haar live concerten maakten indruk op me en waren supertof om te zien, we hebben het over het jaar 2018/19. Nu in 2023 staat Taylor Swift met 7 albums bij de bovenste 30 van de Billboard Top 200 album-chart en komt Lauren daar bescheiden op #21 binnen.

Dit naar haar zelfgenoemde album liet even op zich wachten, ze tekende bij platenlabel Atlantic Records en kondigt ze aan dat dit nieuwe album “Lauren Daigle’ binnenkort wordt opgevolgd door Volume II. Het beloofd een druk jaar te worden voor Lauren. De eerste song op dit album ‘Thank God I do’ klinkt vertrouwd, die mooie stem, de piano, strijkers, een video vol bloemen en vertrouwen in God, jezelf en de liefde, dit is Lauren Daigle. 

Met een boodschap van vertrouwen en positief het leven benaderen omarmt Lauren het in de song ‘Saint Ferdinand’. Natuurlijk is er de harde realiteit van maar er is ook kleur als je om je heen kijkt. Niet voor niets is het artwork eentje vol kleur. Haar liefde voor Aretha Franklin komt mooi naar voren in de song ‘New’ en in ‘Waiting’ wordt fijn gekleurd met ‘70’s soul gevoel en geduld beoefend in de liefde. 

‘To Know Me’ is een hartverwarmende song die je door de ogen van het geloof kunt luisteren maar ook door die van vriendschap en het omarmen van het leven. Mooi hoe in deze song de piano weer de basis is en langzaam opbouwt met strijkers en een stem die weet te raken. Het muzikaal luchtige ‘Kaleidoscope Jesus’ heeft hiphop hooks en Lauren getuigt erin over haar geloof en over de kleurrijkheid van Jesus naar de mens toe. Net als in de song ‘Valuable’ geeft Lauren vertrouwen aan de persoon en zoekt ze naar het mooie in ieder mens. Dat klinkt op papier misschien zoet, maar zo ervaar ik het zelf niet.

Die song ‘Don’t Believe Them’ klinkt als een verademing op de impact van het sociale media terreur en weet muzikaal ook nog eens te schuren als een James Bond thema van een film die nog moet komen. Gave song! De song ‘Ego’ heeft dat vertrouwde 70’s gevoel met een fijne beat waarin Lauren pleit voor meer verdraagzaamheid, minder ego, minder ego, minder ego….iets met de kracht van herhaling en gedurfd gedaan. In ‘These Are The Days’ gaan de gospel registers stevig open en wordt de toekomst met de nodige soulpower omarmt.

Het is je vast al opgevallen dat Lauren op dit album wat duidelijker met gospel kleurt dan op haar vorige album, gebleven zijn haar vertrouwen in het goede van de mens, haar mooie soulvolle stem (die soms nog Adele associaties oproept) en de sterke songs die buiten de gospel ook de popliefhebber blijven aanspreken. Dat noemen ze dan mooi cross-over, al met al een mooie opvolger van ‘Look Up Child’ die bovendien ook wat meer van Lauren zelf laat zien.

(GJG 9,0)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan