Filters

King of the World – KOTW

Hun tweede album liet niet lang op zich wachten en sloeg vorige week vrijdag in als een bom. Nieuw binnen op nummer 2, pal achter Lohues:King of the World – KOTW.
Niet verwonderlijk, een puik nieuw album dat laat horen wat voor een hechte groep dit geworden is. Je hoort een stel muzikanten die met erg veel plezier gewoon lekker muziek maken, met een stel ferme (song)troeven in hun handen. Vergeet niet wat een ervaring deze mannen opdeden in voorgaande bands (o.a Cuby/Normaal/Snowy White).
De basis is blues: ‘Someway somehow’ is lekker uptempo en de slepende ballad ‘If you want to leave’ laat Erwin Java de ruimte net z’n gitaar. Maar er is meer, ‘Living with the ghost of the past’ laat mooi horen dat je prima buiten de blues kaders kunt kleuren. En de dames kunnen lekker dansen op ‘On my way home’ (en ook op ‘Doctor doctor’) dat bovendien een lekker vrijdagavond gevoel geeft, weekend!

Beating like a drum

Tja, en dan krijg je ineens wat mij betreft het prijsnummer ‘Beating like a drum’. Mooi man hoe hier de blues met het subtiele gevoel van John Mayer, deze muzikanten laat excelleren in een schitterende ballad. Mooi ook hoe Roel Spanjers (Wurlizer hammond) op ‘Get up and do it’ samen met Kotw lekker losjes een echt Amerikaans gevoel weten neer te zetten. Op ‘Hurricane’ gaan de mannen los en valt op hoe mooi hun stemmen samen vallen. Kotw kon in februari hun prijzenkast vullen met maar liefst 5 Dutch Blues Awards.
Ook niet verkeerd, Johan Derksen is zeer enthousiast over deze mannen. Hij vergat bij Pauw en Witteman te melden dat ook bij Vanderveen gewoon nog 2 bakken bomvol blues staan (die bovendien op het enthousiasme van Gerrie, Robin en GJ kunnen rekenen). Kan Kotw op jullie rekenen?! Haal deze aanjager van de bluesrevival 2014 in huis, ze verdienen het!
[video://www.youtube.com/embed/stwjydcwPyE]
(GJG 8,7)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan