Filters

King of the World – Can’t Go Home (King Of The World Records)

Toen Erwin Java (Cuby + Blizzards) samen met Fokke de Jong (drummer Normaal) een nieuwe band vormde, aangevuld met ervaren muzikanten Govert van der Kolm (o.a smeuïg Hammond) en Ruud Weber (zang en bas), waren de verwachtingen hoog gespannen, best logisch.
STOP…RESET…STOP!
Laat hun verleden even buiten beschouwing en wordt wakker in het nu, ja 2013.

King Of The World heeft geen verleden

Want wat horen we hier ? Een zanger die niet de ramen uit de sponningen zingt maar wel relaxt en aangenaam zingt en de meeste nummers heeft geschreven. Deze mannen lijken de druk van buitenaf (als die er al was) volledig in de kiem gesmoord te hebben. Want we horen hier vooral spelplezier dat als blauwdruk voor de live-optredens veel beloofd. Ervaring uit het verleden poets je nou eenmaal niet weg.

Blues zit in de genen

Vernieuwend ?… kom op zeg, dit is blues…dit zit in je genen en die manipuleer je niet, die speel je! Dan klinkt het in dit geval alsof je het café in loopt met je vrienden, biertje…en verrast wordt door een band die daar toch verdraait lekkere muziek maakt. Muziek van een vriendenclub, daar soleren geen ego’s maar klinkt vooral liefde door voor het vak dat muzikant heet.

De mannen van King Of The World volgen hun eigen hart

En natuurlijk staat er een prachtige song op voor Harry Muskee, “Can’t Go Home.” Ik hoop dat deze mannen hun eigen hart blijven volgen, want met dit eerste hoofdstuk wordt ik best nieuwsgierig naar het volgende hoofdstuk. De eerste 13 songs zijn op deze cd reeds vast gelegd en dat uurtje vliegt, net als in het café, zo voorbij.
Komende tijd zijn de mannen van King of the world veelvuldig live te zien, en dat zal de muzikale chemie onderling alleen maar kunnen versterken lijkt me.
Gaat dat zien!

(GJG 8,6)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan