Filters

Kensington – Vultures

Waarom Kensington? Vorig jaar werd ik op dierendag uitgelaten in Vera te Groningen, voor de eerste keer naar Kensington!
Mijn muzikale maat vond het de hoogste tijd voor mij om dit mee te maken, nou dat was een aangename verrassing. Direct daarna hun album aangeschaft, maar door de stortvloed van nieuwe cd’ s toen, raakte ‘ie toch wat ondergesneeuwd (nu, onbegrijpelijk!).
Kensington Vultures
Toen “Home again” dit jaar op single uitkwam (aanvankelijk niet op het album) werd met een ferme schop onder m’n kont weer mijn aandacht opgeëist. Deze werd aan de cd toegevoegd en nu is er zelfs deze festivaleditie met bonus live cd.  Ze
deden een vet optreden op Pinkpop en vorige week gingen we echt vet uit ons dak op de eerste rij bij Kensington live op het Koopmansplein tijdens de TT !! (net als Youri Bakker !) Wat een energie maakten die mannen in ons los.
Deze muziek heeft deels hetzelfde DNA als bands als Editors, U2 of Kings Of Leon. En wat zo lekker is, is dat deze melodieuze rock geweldig stoeit met ritmes (drummer Niles/basser Jan) waardoor je niet stil kunt blijven staan. Het is pure magie, dat je optilt, en zich live vertaalt in een onweerstaanbare euforie, heerlijk! Iets wat bv. U2’s ‘Unforgettable fire’-album, maar ook die nieuwe single van Editors heeft. Fraaie bombast maar altijd transparant en man wat heerlijk melodieus. De samenzang van de introverte Eloi en publieks-spreekbuis Casper heeft ook live een geweldige uitwerking. Dit album bevat  al een fraaie trits hits (No way out/Send me away/We are the young) en nu de nieuwe meeslepende single “Ghost”. Kun je na gaan, als het triple-A vuurwerk uitkomt: “Ride”, “Go down (weergaloos goed)” &  en het magistrale “Kilimanjaro” (mooie live versie op de bonus cd), dan zijn de rapen pas echt gaar!
Kensington weet met z’n muzikaal verslavende hooks je als een paard van Troje in te pakken. Een band van internationale klasse. Martijn, nogmaals bedankt voor deze fantastische oor-opener. (GJG 10,0)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan