Filters

John & Nienke - A Good Day

Dit is een duo dat muzikaal al heel wat kilometers heeft gemaakt. Onder de ‘rook’ van Bovensmilde richtten John & Nienke een fraaie studio in met een heuse, uit Nashville afkomstige mengtafel en startten het initiatief Lucky 40 op. Concerten in intieme sfeer met een  maximum van, u raad het al, 40 liefhebbers.

Onlangs stonden deze twee aardige mensen Hilde Vos terzijde met gitaar en hun prachtige harmonie stemmen. Want dat is toch wel echt de klasse van deze twee. De liefde en de liefde voor de countrymuziek bracht ze samen en het zelf ook schrijven van country-songs.

In de eerste song heet het platte land van Drenthe u van harte welkom, dit korte welkom wordt volledig verzorgd door het dierengilde. Met een fijne bluegrass-vibe nemen John en Nienke vlot het stokje over en zetten de toon met een portie onvervalst optimisme, er komt inderdaad een mooi dag aan: ‘A Good Day’. In ‘The Things That You Don’t‘ is er duidelijk wat anders aan de hand. Met een New Orleans gevoel (toetsenman Axel) is hier toch wat meer actie van de-man-op-de-bank nodig, die duidelijk wat steekjes laat vallen.

In ‘About Friendship and Trees’ neemt John vocaal de leiding in een pure country song over vriendschap. Mooi die muzikale wending na drie minuten en de boodschap dat de deur naar echte vriendschap nooit dicht is maar op een kier staat. In ‘What Do I Know (About Love)’ vlechten de stemmen van John en Nienke zich fraai om elkaar in het spanningsveld van de liefde waar onzekerheid op de linkerschouder het opneemt tegen de wijsheid van menig country-song op de rechterschouder.

Het lijkt wel John en Nienke in het oog van de country-orkaan zitten. Hun countrymuziek is puur en lijkt synchroon te lopen met hun eigen onthaaste leven in Bovensmilde. Dan kijk je heel anders aan tegen de effecten van sociale media, status en korte termijn visie. Luister maar eens naar die humorsong ‘You’ve Got Mail’, waarin de beloftes van het internet in de praktijk toch net even anders uitpakken, of het nou spullen of mensen betreft. Vooral in de song ‘Pretty Good Time On My Own’ zijn de opgeblazen ego’s hilarisch. Daar kun je live ook nog eens met een vette knipoog mee stoeien, laat dat maar aan deze twee over. 

In de bluegrass-rollercoaster ‘Just a Minute’ zingt Nienke over het gejaagde gevoel van het heden en hoe je toch die tijd kunt afremmen met…dus luister goed hoe Nienke dat doet. Wat is een country album zonder hartzeer? Met ‘History Of My Heart’ zingen John & Nienke deze geweldige cover uit de tv-serie ‘Nashville’. Ga er maar even voor zitten, hoe ze deze song naar zich toe trekken. Het lekkere uptempo ‘When the Needle Hit the Vinyl’, laat de kracht van muziek horen. Tijdreizen via een song naar de mooie herinneringen van toen en los gaan op de dansvloer, net als toen! Soms is er maar weinig nodig om veel te zeggen: John stijgt boven zichzelf uit in de pracht-song ‘Because I Love You too’, recht uit z’n hart en één van de 7 samen geschreven songs.

Leuk die korte uitsmijter van mens en dier in ‘A Good Day (reprise) die je met een goed gevoel pad stuurt. Volgende week zaterdag, om half 3, zijn ze samen live te zien tijdens hun album presentatie instore. Een album dat steeds mooier wordt, zeker als je tijd neemt om écht te luisteren, dus komt dat live zien bij ons op de muziekafdeling!!

 

(GJG 9,3)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan