Filters

Jimmy Barnes – 30:30 Hindsight (Provogue)

Eindelijk heeft dé strot van het zuidelijk halfrond weer eens een officiële cd-release op het noordelijk halfrond! Jimmy Barnes is een levende legende uit Australië die de ramen uit de sponningen zingt met z’n vocale power. Zijn rauwe stem die John Fogerty of Eddie Vedder het nakijken geeft, wordt hier weer eens optimaal in het voetlicht geplaatst.

 

Een gouden greep uit zijn geweldige songs krijgt nu de ondersteuning van een hele rits toffe artiesten. Dat dit een feestje in de studio is geweest, laat zich raden. Een portie onvervalste rhythm & blues die je oren spitst, want wie kan dit nog zo gemakkelijk en zo lekker?! Er zijn de afgelopen jaren veel bleekscheten geweest, die een poging waagden (ik noem even geen namen), maar dit is the real thing mensen!! Jimmy Barnes hoort volgend jaar gewoon te schitteren op North Sea Jazz of lekker in de bluesnacht in januari in Assen.

Of het nou die fantastische ballad ‘Stone Cold’ met Tina Arena is of ‘Working class man’ met Ian Moss en Jonathan Cain, dit is gewoon puur en echt. En anders overtuigt Joe Bonamassa je wel met het intense ‘Too much ain’t enough love’. Als die stapel cd’s van dit album deze week niet verkocht is, schrijf ik geen recensies meer!! Dertig jaar solo en nog steeds bomvol pit en enthousiasme, onderga dat nu maar eens!!! (Gert Jan 9,5)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan