Filters

Jackson C. Frank – Jackson C. Frank

Onze nieuwe collega Robin Ploegstra doopt graag zijn pen in de muziek om jullie kennis te laten maken met een supertip, leest!!

Jackson C. Frank

Jackson C. Frank is een fascinerende ‘verloren klassieker’ die deze naam ook echt verdient. Dit is je kans om te horen waarom onder andere Paul Simon, Bert Jansch en zelfs John Mayer, zulke fans zijn van Jackson C. Frank.

Blues Run The Game

Met teksten zoals “When I’m not drinkin’ baby, you are on my mind/When I’m not sleeping honey, you know you’ll find me cryin’ in het eerste nummer ‘Blues Run The Game’, zou je een hart van steen moeten hebben om zijn pijn niet te voelen. Deze heruitgave van Franks debuut uit 1965 heeft zeker een verdienstelijke anekdotische stamboom. Hij werd opgepikt door Paul Simon, tevens de producer van dit album, en was zo verlegen tijdens de opnames dat hij afgeschermd wilde worden zodat Paul Simon, Art Garfunkel en Al Stewart hem niet konden zien: “I can’t play, you’re looking at me”. Dergelijke kwetsbaarheid wordt het best uitgedrukt in ‘I Want To Be Alone (Dialogue)’ en ‘My Name Is Carnival’ die vooral doen denken aan het werk van Nick Drake, tevens een groot bewonderaar van Frank.
Dit album, bestaand uit 10 prachtige nummers, doorkruist de blues en de folk. Frank ontbloot zijn hart in ontwapenende eerlijkheid en de poëtische teksten schilderen scènes en verhalen van eenzaamheid, angst en verdriet. De geluidskwaliteit van deze heruitgave is schitterend. Dus zet je schrap, want ‘Here Comes The Blues’! (RP)
[video://www.youtube.com/embed/RgY4GnLGsLQ]

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan