Filters

Instore optredens Asser Bluesdagen

Roelof Meijeringh & Beau
Zaterdag 30 januari om 14.00 uur treden Roelof Meijeringh & Beau op bij de muziekafdeling op de eerste etage en om 15.00 uur de Britse Laurence Jones. Dit ter ere van de Asser Bluesdagen.

Roelof Meijeringh & Beau
Roelof Meijeringh is al lang geen onbekende meer in de Assense muziekscene. Onder de noemer Roelof Meijeringh & Friends stond hij al op verschillende podia in de stad met verschillende samenstellingen. Tijdens een van deze optredens is er een steady samenwerking ontstaan met de jonge en talentvolle zangeres Beau Veldkamp. Als jonge telg van de bekende muzikale Veldkamp familie, al vroeg met verschillende muziekstijlen in aanraking gekomen en haar soulvolle stem ontwikkeld. Fijne soul en blues met af en toe een jazzy invloeden staan op het programma.
Laurence Jones
Als je de rauwe zang en het virtuoze gitaarspel van Laurence Jones hoort,  is het nauwelijks voor te stellen dat deze Engelsman pas 22 jaar oud is. Samen met bassist Roger Inniss en drummer Miri Miettinen heeft de band een ruige, recht-toe-recht-aan sound, zonder poespas.
Blueslegende Walter Trout – bekend van John Mayall’s Bluesbreakers – noemt Laurence Jones “een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy: een genie.”Met zijn zelfgeschreven teksten en rake gitaarsolo’s heeft Laurence Jones zijn muzikale belofte al ruimschoots ingelost. Zijn Best Guitarist award bij de European Blues Awards in 2015 is hier het bewijs van. Hij heeft een platendeal bij het toplabel Ruf Records op zak en 180 shows in de planning dit jaar.
Zijn eerste album bij Ruf, Temptation uit 2014, werd opgenomen in de wereldberoemde Dockside Studio in Louisiana waar grootheden zoals B.B. King, James Cotton en Taj Mahal hem voor gingen.Zoals de meeste goede blues komt de muziek van Laurence Jones live het beste tot zijn recht. Met zijn ongenadige gitaarsolo’s en strakke ritme is hij van plan de tent plat te spelen.

Anoniem