Filters

Gary Clark Jr. – Blak and Blu (Warner Bros Records)

Heerlijk zo’n artiest die de muzikale hokjes een ferme schop onder hun hol geeft.
Gary Clark Jr., de Texas blues-man gaat dit jaar brokken maken en dat is zeker geen grootspraak. De blues, DE gitaar, een heerlijke stem en een open mind zijn de hoofd-ingrediënten van zijn muziek. Bovendien heeft de beste man ook een voorliefde voor smeuïg scheurende soul en houdt ook nog van hiphop vibe. Gaan er al alarmbellen bij je rinkelen?

Gary Clark Jr. maakt bezwerende voodoo

Tieme van Veen heeft me 5 jaar geleden al eens op Gary Clark Jr. gewezen. De soul spat van ‘Ain’t Messin ’Round’ af (de eerste single van Blak and Blu). Heerlijk hoe die gitaar met bezwerende voodoo je met ‘When My Train Pulls In’ om de oren slaat (net als in ‘Bright Lights’). Hiphop en jazz zijn de basis van ‘Blak and Blu.’ In ‘Travis County’ (wat een heerlijk nummer!) heet een ferme Jerry Lee Lewis piano knipoog.

Frisse aanpak met Blak and Blu

Gary Clark Jr. geeft met Blak and Blu (uitgebracht door Warner Bros Records) ons een heuse masterclass, wat kan die man toch ontzettend veel zonder te verzanden in gefriek. Hij weet je te verrassen met zijn verfrissende aanpak, fenomenaal gitaarspel in bijvoorbeeld ‘Numb’ en bovendien geweldige songs zoals ‘The Life.’
Hij speelt Hendrix z’n ‘Third Stone From the Sun’ en koppelt er zelf een nieuwe song aan vast en maakt er zo een heerlijk nieuw nummer van. John Legend zou een moord doen voor ‘Things Are Changin.’ De oude blues krijgt met ‘Next Door Neighbor Blues’ een geweldig eerbetoon.

Heerlijk avontuur

Wat een magnifiek album, wat een gast en wat een heerlijk avontuur. Ik hoop dat Gary Clark Jr. snel John Mayer eens op een illegale strooptocht door de blues meeneemt.

(GJG 9,9)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan