Filters

The Fearlessness - Park 88 (Rich Wyman & Lisa Needham)

Album: Park88 – The Fearlessness (Vinyl)

 

Dit is het debuut album van Park88 waar niemand minder dan Rich Wyman en Lisa Needham de spil van zijn. Nu hun kids de deur uit zijn kunnen ze muzikaal nog beter samenwerken. In de Amerikaanse Utah traden ze al jaren ook als duo op naast de solo shows van Rich Wyman. In september  2018 waren ze als Park88 zelfs het voorprogramma van the Gipsy Kings tour, een bijzondere ervaring.

Rich en Lisa schreven zelf de songs voor dit album. In de studio werden ze bij gestaan door een stel doorgewinterde muzikanten. Best bijzonder dit album want voor het eerst verschijnt er nu een album met Rich Wyman op vinyl! Er is ook een cd versie die 5 nummers van de lp doubleert. Het album start met de heerlijke power popsong ‘the Fearlessness’. Full speed ahead met de liefde van je leven die als een bruisende katalysator jouw het lef geeft om daadwerkelijk iets van je leven te maken. Lekker zo’n song met veel piano, die wil je wel vaker horen op onze radio.  Op ‘Behind my disguise’ krijgt Lisa vocaal volop de ruimte en valt op hoe relaxt deze song zich muzikaal verder uitrolt zonder enige beperking. In de lyrics daagt Lisa ons uit om uit te zoeken wie zij echt is en helpt ze een beetje met subtiele hints.

Dan volgt ‘Slow down’, wat een juweel van een song is dat! Onthaasting is ‘the magic word’ hier. Een mooie opsteker voor iedereen die zoekende is en gehinderd wordt door tijdgebrek. Wees je ervan bewust, jouw vangnet en wie dat voor je zijn. De stemmen van Lisa & Rich’s mixen prachtig en de muzikale omlijsting is gewoon perfect, dit is een hit! Wat doe je als je iemand, waarvan je hield, niet uit je systeem krijgt? Dan giet je die in een song (‘I may be crazy’) waarin het hart gewoon eerlijk z’n emoties mag reflecteren. Een fraaie ballad gezongen door Lisa. Dan is Rich aan de beurt, achter z’n piano met de blues in z’n glas, gooit hij de knuppel in het hoenderhok. Hij blaast in de song ‘The party’s over’ de relatie op na een analyse sessie met 88 piano-toetsen als getuige. ‘Man-up’,  rug recht...en door met je nieuwe leven en de blues in je achterzak.

Op naar New Orleans dan maar met ‘No matter what’. In deze song hoor je mooi hoe je dat doet: je samen door het leven slaan met z’n ups en downs. Het gitaarwerk is van Terence Hansen in deze puike song met en rocky bite. ‘Excuses’ is een typische Wyman piano-ballad, waarin de titel alles zegt, prachtig gedaan door Lisa. Park88 heeft een mooie balans van ballads en uptempo songs. ‘What we’ve got’ is gebouwd met levenservaring van een stel dat kilometers heeft gemaakt, lekker tempo piano spel op de notenbalk van good en bad times van het leven. Dat wordt verder met saxophoon en subtiel gitaarwerk op smaak gemaakt.

 

Het zal voor Rich een nieuwe dynamiek zijn nu hij met z’n wederhelft muzikaal aan het sparren is. Hun bezoekjes aan New Orleans en Nashville hebben effect gehad en hun muzikale horizon flink verbreed. In de meezinger ‘Soul like a flower’ is duidelijk de invloed van New Orleans te horen. Op de cd geldt dat ook nog eens voor de nieuwe duo versie van ‘Good times’. ‘The loss’  is het laatste nummer en een bijzondere ballad met viool, ingetogen piano over ‘het verlies’ wat niemand voelt zoals je dat zelf doet en de worsteling die dat met jezelf kan geven. Lef om deze gevoelige song zó de ruimte te geven.

 

Met Park88 hebben Rich en Lisa zichzelf muzikaal een nieuwe boost gegeven en de kans om samen te werken met beide handen aangepakt. Een gaaf gevoel om zelf muzikaal je koers te bepalen. Richting festivals 2019 graag!! Hello in Emmen, jubilerend Pinkpop Landgraaf, Noorderzon, Rhythm & blues night Groningen?? Maar ook het theater zou een toffe plek zijn voor Park88. Wie heeft het lef?

Ik ga hier met de billen bloot met een 10,0 !(GJG)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan