Filters

Family of the year – Loma vista (Nettwerk)

Menigeen heeft alweer de vakantie voor dit jaar geboekt. Dat is natuurlijk helemaal de verkeerde volgorde…eerst zoek je de muziek uit en dan pas de bestemming!! Die bestemming is deze week bijzonder aangenaam en positief. De band Family of the year spoelde met hun muziek aan, vanaf het zonnige Los Angeles, op steeds weer nieuwe kusten van muziekliefhebbers all over the globe.

Hero

Ik ken ze pas een week (ik woon namelijk niet aan de kust…). Nadat ik vorige week de mooie ingetogen clip zag van ‘Hero’ (een rodeogast die de eindjes aan elkaar knoopt in een mooie clip) was ik hooked. Ook 3FM is inmiddels wakker, getuige de megahitbenoeming vorige week. Mooie indie-popstemmen in de beste traditie van Lumineers, Boy & Bear, Nada Surf en zelfs Passenger.
Sprankelende popsongs met een indie-rockrandje en met een vleugje Phil Spector. Alsof de musical Hair een zomers zusje heeft gekregen. Family of the year gaat dit jaar de rest van de wereld veroveren. Waarom? Nou, het wordt vakantie en we hebben er zin in… en we willen een vet leuk onbekend album dat er bij past waarvan we uit onze plaat kunnen gaan!
Ken je nog dat geweldige nummer van the New Radicals – You get what you give? Luister dan naar ‘St.Croix’ en je stuitert de dansvloer op! ‘Buried’ is zo’n nummer dat de hele zomer in je hoofd zit, heerlijk gewoon! Stel dat de Mama’s & the Papa’s reïncarneerden…nou dan zouden ze ongeveer zo klinken denk ik. De festivalprogrammeurs hebben hopelijk goed opgelet, dit is gewoon de bom. De songs fietsen regelmatig en slaan ineens een zijstraat in en verrassen je dan met een fraaie muzikale wending. ‘Hey ma’ is er een prachtig voorbeeld. Ik ben echt aangenaam verrast met deze heerlijke zomerse plaat en kan nu met een gerust hart m’n vakantie boeken! (GJG 9,8)
[video://www.youtube.com/embed/mHeK0Cwr9sg]

Anoniem