Filters

Family of the year – Loma vista deel 2

Jazeker, u heeft te maken met een déjà vu-gevoel. De eerste keer dat ik deze recensie schreef, was in de aanloop naar het concert dat deze Californische band gaf in Tivoli – de Helling in Utrecht. Er is inmiddels veel veranderd, vandaar deze reprise.
Het concert was voor mij een geweldig aangename verrassing, wat klonk dit vet, live!! De single ‘Hero’ wordt gelukkig goed gedraaid en doet je oren spitsen. Maar het is vooral dat heerlijk zomerse gevoel wat deze plaat uitstraalt die je verslingerd maakt, want dat ben ik inmiddels helemaal. En dat zullen jullie weten ook!!
Inmiddels heb ik met m’n vrouw onze kamer gesausd en geverfd tijdens het draaien ervan en de tijd vloog voorbij met deze cd (die in de repeat stand stond). Wat wil je ook met zo’n heerlijk uitbundig en zeer muzikaal gezelschap dat pop maakt met een rafelig indie-rock randje en aanstekelijk mooie harmonieuze zang (the Mamas & Papas zouden apetrots op deze broekies zijn).
Ook is dit een ideaal gezelschap voor de diverse festivals van de komende zomer, ze zijn cool en hebben nog een onbevangen enthousiasme. De songs weten me nog steeds te verrassen met hun uitdagende opbouw en de fenomenale catchy hooks. Qua sfeer is het naast het uitbundige ook transparant introvert en hartveroverend. Na afloop sprak ik ze nog heel even en ze willen graag langs komen voor een instore later dit jaar. Ze werken in Berlijn aan de opvolger van deze plaat en waren heel enthousiast over de relaxte sfeer van Utrecht.
We staan met elkaar op de foto, hebben alle handtekeningen op een LP gescoord, maar het is vooral de muziek die me helemaal te pakken heeft. Dit is een echte must-have. Dus niet streamen of downloaden, gewoon kopen en genieten potjandrie… of moet dit soms m’n laatste recensie worden?! Ik reken op jullie allemaal!!! (GJG 9.9)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan