Filters

Digger Barnes – Frame by frame(cd/lp/eigen beheer)

Eind vorig jaar werden we aangenaam opgeschrikt met een nieuw album van Digger Barnes. Na het fascinerende ‘Every story true’ (dat bij ons heel enthousiast ontvangen werd, net als bij onze klanten) deed ons dat met spanning in de mast klimmen, op de uitkijk naar de koerier die ons dit mirakel zou brengen.

Er is niet veel veranderd en dat is een groot compliment. Weer een plaat met prachtige ingetogen maar meeslepende liedjes. Heel filmisch lokken ze ons Digger’s universum in. ‘What will we do with our lives?’ Hij nodigt ons uit om op reis te gaan en af te spreken op de crossroads. Voor mij roept dit alles het gevoel op van een nachtelijke autorit op verlaten wegen waar uiteindelijk niemand blijkt te wachten.
Tijd blijkt af te buigen in een zwart gat en ons regelmatig naar andere, vroegere tijden te verplaatsen. Het rustig dreigend ‘Way of the rover’ of het prachtige duet met Emily Barker ‘Two ringing ears’ dat door z’n spannende hammond bij mij de nodige Twin Peaks kriebels oproept, fascinerend deze vervreemding.
De jazzy ritmes, verrassende muziekinstrumenten maken van dit alles een verrassende trip. Ik stel me zo een mistige avond voor, een fietser op weg naar een concert’, in de verte hoor je flarden van de fraaie samenzang van ‘Soon I will hold you again’. Je parkeert je fiets tegen ‘t café en binnen warm je aan het kale ‘Oil-Stained Hank’ . ‘Winner or loser’ wiegt je subtiel in een diepe slaap en als je dan weer in 2015 ontwaakt maakt zich een glimlach meester van je gemoed, bijzondere muziek/man van (die) Digger Barnes. (GJG 9,0)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan