Filters

Dave Grohl & Friends – Sound City (de CD!)

Wat zal Dave Grohl toch een gelukkig en opgewonden mens zijn geweest als je weet dat hij de legendarische mengtafel Neve 8028 nu kon gebruiken met….een hele trits enthousiaste collega muzikanten.

Sound City is pure heaven

Eerste track is met Robert Levon Been van B.R.M.C. is vet raak, volume open graag! Twee mannen van de Rage against the Machine en Chris Goss (Kyuss/Queens of the SA) stonen er lekker op los in “Time slowing down”. Stevie Nicks bijdrage (“You can’t fix this”) is echt geweldig, samen met de 3 mannen van de Foo Fighters, pure heaven!
Met zoveel verschillende muzikanten horen we ook een breed muzikaal spectrum met verschillende smaken, en met de een heb je wat meer als met een ander. Toch slaagt Dave formidaal in z’n missie.

Vette Paul McCartney track

Corey Taylor (Slipnot/Stone Sour) sleept ons letterlijk door het album met het slepende “From can to can’t “. “Centipede” is vervaarlijk, als een langzaam ontwakende ratelslang. “A trick with no sleeve” met Alain Johannes (Eleven/Queens of the SA) is heeeeeeeerlijk man, grungy met een stoner bite! Paul McCartney schopt samen met de 2 voormalige Nirvana mannen zijn crooner album reputatie aan barrels met het vette “Cut me some slack”.
Mooiste track “If I were me(Once upon a time..the end)” pakt je helemaal in, ongelooflijk mooie ingetogen melodieuze track, echt prachtig! De afsluiter “Mantra” met Trent Reznor en Joshua Homme heeft wat tijd nodig om te pakken, maar wat een bite heeft die song uiteindelijk.

Sound City is een album met ballen

Kortom een waanzinnig gedurfd album door en voor muziekliefhebbers, die ballen, lef maar vooral liefde voor de magie van muziek hebben. Dus jonge honden grijp je gitaar…there’s music out there to be made… make some noise!

(GJG 9,5)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan