Filters

Darrell Scott – 10 Songs of Ben Bullington (Full Light Records)

Wow…wat is ’10 Songs of Ben Bullington’ een schitterend album, ik ben overdonderd door de nieuwe van Darrell Scott!! Sinds ‘Theater of the unheard’ uit 2004, volg ik hem min of meer en schuif deze trouwe vriend geregeld m’n cd-speler in. Maar deze keer was ik ook nog eens ontroerd door de prachtige combi van Darrell Scott’s stem en de songs op piano. Die raken diep en grepen me echt bij de strot.

Darrell Scott zingt inderdaad 10 songs van Ben Bullington, een voor mij nog onbekende singer-songwriter. Hij ontmoette hem in een nationaal park waar zij beiden, als gescheiden vaders met hun kinderen, samen optrokken. Van samen muziek maken kwam het niet eens direct maar er ontstond een bijzondere vriendschap. Ze hadden hun handen vol aan de kids die ze o.a. voor een Grizzly moesten beschermen (vandaar op de hoes). Toen later bleek dat Ben (een arts) nog maar een jaar te leven had, verdiepte hun vriendschap zich verder.
Een album met 10 songs van Ben door Darrell Scott gespeeld, was onontkoombaar. Niks geen zielig gedoe maar een pure en oprechte introductie, die Ben zelf ook nog in z’n eigen hart sloot. Ben Bullington was een arts die niet toerde met z’n muziek en mede daardoor wilde Darrell  z’n vriend onder de aandacht brengen. En dat, muziekliefhebbers, doet hij hier echt geweldig met deze cd die muzikaal diep weet te ontroeren. De tijd staat inderdaad even stil…
Ben zelf is erbij betrokken geweest via opnames die via de I-phone door Darrel verstuurd werden en nog een ontmoeting drie maanden voor z’n dood. Een mooi verhaal, dat muzikaal boekdelen spreekt. Dus leef het leven, en laat deze muziek je ziel beroeren, zoals ‘In the light of day of I’ve got to leave you now’ , een werkelijk fenomenaal mooi album!!! (GJG 10,0)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan