Filters

Daniël Lohues – Ericana (Greytown Recordings)

Deze negende symfonie van Daniël Lohues is van grote klasse. De reis naar Idaho schijnt een verfrissend licht op de man’s dilemma’s. Het album is in de huiskamer in Erica opgenomen samen met z’n muzikale maatjes en klinkt vertrouwd maar ook bevrijdend.
De Drentse kwajongen haalt heerlijk uit, met vette humor en zelfs met wat zomerse reggae.

Ericana: Americana op z’n best

Als liefhebber van het muziek genre Americana, vind ik de titel “Ericana” ook bijzonder leuk gekozen, want roots-liedjes met bijhorende instrumenten, opgenomen in Erica, is natuurlijk de spijker op z’n kop.
En wat heeft Daniël Lohues weer prachtige nummers voor ons in petto, echt genieten: “Wat niet kan is nog nooit gebeurd”, “Blauwe maondag”, “Alennig moe’j ‘t ok kunnen”(troostvolle opsteker) en het rollende hunebed nummer “Dan be’j pas vrij” (met losgeslagen muzikanten).
De kleine liedjes ontbreken niet Nummers als ‘Liefzeer, Ach mien wichie toch, Arcadië en het zwoele, bijna sexy “Mariël”, een knipoog naar North Sea Jazz. Voor de afwisseling is er de Beatle-knuffel “Anders wa’j der nou ja wel”.

“Blauwe lucht”: Een hoogtepunt van Daniël Lohues

Fenomenaal goed begeleid is het nummer “Blauwe lucht”, één van de vele hoogtepunten volgens mij.
Achter de piano speelt Lohues weer daverende songs waarin zijn vertrouwde zoektocht diverse instrumenten op sleeptouw neemt, met een mondharmonica als gids. Mooie teksten, gave songs met topmuzikanten, ik ben weer helemaal blij met “Ericana”!
 

(GJG 9,9)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan