Filters

Coen Wolters Band – Illumination

Potjandorie Coen, waarom stonden we zolang droog? Ja mensen, u snapt het, er werd met smart uitgekeken naar het nieuwe album Illumination van Coen Wolters, uit Assen. Zijn vorige kwam uit in 2009, we hebben inmiddels stevige trek voor de opvolger. Vorig jaar werden we al geplaagd met het heerlijke ‘Complicated’ op Youtube. Vlak voor de Asser bluesdagen stond Coen ineens bij ons op de stoep met z’n nieuwe album!
Na het lezen van een interview op bluesmagazine.nl snap ik waarom we even geduld moesten hebben: er was nogal wat gebeurd in Coens persoonlijke leven. Mooi om te horen dat de muziek en niet te vergeten z’n gitaar hem weer bij de lurven grepen en hem weer op het pad van de blues stuurden.
De songs zijn persoonlijker geworden, maar met de gitaar legt hij nog steeds een heerlijke groove neer, echt geweldig lekker. ‘Time of day’ opent met een een onweerstaanbare funk-groove uit Pandora’s gitaarkoffer. Dat Coen kan excelleren (luister naar ‘Into the light) staat buiten kijf, in de kortere songs staat mans gitaar weer meer in dienst van de songs.
De zang vind ik ook verbeterd, luister maar eens naar het fraaie ‘Home’ (een mooie song…voor een nog te maken film?) en ‘Complicated’. Heerlijk hoe ‘Yellow eyes’ spettert, dat moet live wel een feestje zijn. ‘Shake my tree’ is een daverende saluut aan de dames, die bij deze track wel massaal naar voren moeten stormen, dan kan ook niet anders met die lokroep van Coens gitaar. Als de mannen van de band daarna het vette ‘Devil’s train’ spelen, zal deze Wolters Band Express niet meer te stoppen zijn!
Dus Assen, snel deze mannen boeken voor de komende TT en laat ze straks in de lente met hun lokroep de terrassen vol spelen aan De Vaart, dat kan Coen als geen ander! (GJG 8,8)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan