Filters

Carsie Blanton – Idiot Heart (‘12) / Not Old, Not New (‘14)

De afgelopen maand ben ik twee keer naar The Wood Brothers geweest, de eerste show van de Europese tour in de Oosterpoort in Groningen en de laatste show van de tour, in Lux in Nijmegen.
Nu vind ik, zoals jullie vast al eens gemerkt hebben, The Wood Brothers echt geweldig. Maar ik was ook heel aangenaam verrast door het voorprogramma dat de broers dit jaar hadden meegenomen, Carsie Blanton.

Liefhebbers van Nina Simone & Billy Holiday opgelet, deze dame zal jullie net zo verrassen. Als voorprogramma beschik je over een beperkte tijd, maar desondanks betoverde deze relatief onbekende dame het publiek met een prachtige jazzstem en geweldige uitstraling. De CD’s vlogen na dit voorprogramma dan ook over de toonbank.
Op dit moment hebben we twee albums van Carsie in huis, Idiot Heart met alleen eigen nummers en Not Old, Not New met covers van haar favoriete jazznummers. Beide albums hebben een eigen karakter.
Idiot Heart is geproduceerd door Oliver Wood van The Wood Brothers, en dat hoor je duidelijk terug op het album. Lekkere uptempo popnummers worden afgewisseld met mooie lome jazznummers. Not Old, Not New is een album met haar eigen favorieten, nummers van onder andere Duke Ellington, Julia Lee & Billy Holiday. In het boekje staat onder de songtekst ook telkens een aanbevolen originele versie. Liefhebbers van een mooie jazzy damesstem, kom eens langs een geef deze dame een kans!
Robin Ploegstra

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan