Filters

Bryan Adams – So Happy It Hurts (BMG)

Wie kan er nou beter een Bryan Adams plaat maken dan Bryan Adams? Samen met Jim Vallance, Gretchen Peters en vooral Robert Mute Lange is dat wat Bryan precies heeft gedaan, een deksels lekkere rock & roll plaat maken die straalt en knalt. Ja natuurlijk vliegen de wooohoo’s je om de oren maar wat fijn om weer een gretige Bryan Adams hier te horen. ‘So Happy It Hurts’ is een echte song om je dag te starten, positief de dag in en er wat van te maken. Voet op het gaspedaal en gaan, in Canada een stuk makkelijker dan hier. Jezelf herpakken met ‘Never Gonna Rain’ dat muzikaal verrast als een niet typische Adams song door opbouw, stuwende ritme en backing vocals, lekkere song!

‘You Lift Me Up’ heeft die onmiskenbare signature van producer Lange en is een ballad die een goed gevoel geeft van een dankbare, ook mens, Bryan Adams. Dan twee minuten rock ’n roll met ‘I’ve Been Looking For You’ die mooi de verwachtingspatronen doorbreken. Een geweldige ballad is ‘Always Have, Always Will’ met fijne harmonieën en Lange achter het roer zodat Bryan de handen vrij heeft voor drums, percussie, bas en gitaar maar ook met die heerlijke lead-gitaar van Keith Scott. 

‘On The Road’ had zo op ‘Waking Up The Neighbours’ gepast met z’n lekkere groove. Neem het leven zoals het komt, wees jezelf en dat is in Bryan’s geval, genieten van het leven on the road met het live-spelen als ultieme beloning. 

En dan gaat het dak er af met ‘Kick Ass’ waarin John Cleese ons verrast met z’n inleiding en knipoog en de band die daarna full throttle flink uit de bocht giert met een vette kick ass rock ’n roll song waarvan het plezier afspat, heerlijk!! En met Vallance is het ouderwets-reckless-rocken in ‘I Ain’t Worth Shit Without You’ waar Bryan zelf alle instrumenten bespeeld. ‘Let’s Do This’ heeft dezelfde vibe als ‘Let’s Make A Night to Remember’ met iets meer pit en bite en is daarmee best een verrassende ballad.

Ouderwetse tijden herleven met dit album van een Bryan Adams die er duidelijk weer zin in heeft, muziek maken, optreden en die magie van mensen verbinden. Zingen over relaties waarin het botst als ‘Just Like Me, Just Like You’ en ‘Just About Gone’, Bryan weet ze nog steeds in aanstekelijke songs te steken. Wat dat aangaat is hij gewoon een singer-songwriter maar dan met flink wat rock ’n roll op z’n heupen. Met ‘These Are The Moments That Make Up My Life’ schiet family-man Bryan recht in ons hart met één van z’n beste songs ever, past zo in een film en wat een klasbak! 

Dit is nou typisch een album die ik helemaal grijs ga draaien dit jaar. Bryan en z’n crew doen oude tijden herleven met hun spelplezier en de bite van het nu, daar ga ik stevig van genieten!

(GJG 9,7)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan