Filters

Bryan Adams – Reckless 30th Anniversary tour Live@Ziggodome Amsterdam

Het laatste concert in Nederland van  Bryan Adams was in de Ziggodome in Amsterdam.  De nadruk van de avond lag natuurlijk op het jubilerende ‘Reckless’ album. Deze kwam op 5 november 1984 uit.

Om 8 uur kwam de band op en werd er direct geknald met titelsong ‘Reckless’ dat als extra op één van de heruitgaves staat. Heerlijk om te zien dat de band er nog steeds zo gretig en enthousiast op los gaat. Met drie microfoons op het podium heeft Bryan veel bewegingsruimte net als gitarist Keith Scott die ook zichtbaar staat te genieten.
Alle songs van ‘Reckless’ komen voorbij: o.a.  One night love affair, She’s only happy when she’s dancin, Run to you, Kids wanna rock, Somebody, Heaven en bij het tijdloze ‘Summer of ‘69 ‘gaat het dak eraf. Met de outtake ‘The boys night out’ is deze avond in één song samengevat. Maar ook de dames genoten massaal, met bluesy ‘If ya wanna be bad, ya gotta be good’ werd een dame op de tribune in de spotlight gezet terwijl ze op Bryan’s verzoek, uitdagend deze song als een dansend ‘duet’ met Bryan aanging, hilarisch!
In het tweede deel van de avond volgen de nodige klassiekers (de setlist staat op onze Facebookpagina).  Bryan is nog steeds goed bij stem en weet, zonder veel visuele opsmuk, je samen met de band een geweldige avond te bezorgen. Gein en spelplezier en af en toe een kleine anekdote en je bent 2 uur later ineens bij de toegiften. Drie nummers solo voor een muisstil publiek dat er nog geen genoeg van heeft!! Wat wil je ook, Bryan wil ook wel door met het spelen van die andere twaalf albums van hem. Dus volgende keer maar ‘Waking up the neighbours & Into the fire…dan smeren we ze gewoon uit! (GJG)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan