Filters

Boy & Bear – Harlequin dream

Begin december had ik even een sneak preview voor het album Boy & Bear van Harlequin dream door een promo die een vertegenwoordiger bij zich had. Mijn instinct vertelde me… direct flink bestellen! Het duurde nog even voordat hij officieel uitkwam, nu dus!

Schitterende hoes Harlequin dream

Hun eerste album was destijds niet door ons opgepikt, en dat is achteraf best jammer. Want dit album is werkelijk hemels, prachtig en schitterend!!! Mijn oog viel in december al direct op de schitterende hoes (ontworpen door Vaughan Flanagen), die straalt iets uit wat zich moeilijk laat uitleggen, maar je weet gewoon, dit moet je echt even checken. Dit album geeft mij hetzelfde gevoel als die fraaie plaat van Israel Nash ‘Rain plans’ van vorig jaar.

Fraaie samenzang van Boy & Bear

Wat ik er zo mooi aan vind is die fraaie samenzang (Beach Boys/A-ha) en die wonderlijke rootsy indie-folk, als je er een label op wilt plakken. Neem nou het titelnummer: Een fascinerende trip waar je spontaan high van wordt, de muziek die al hypnotiserend je in een vrije val zuigt…maar je wil absoluut niet wakker worden, want dit is gewoon pure magie….zo lekker. Als ik Peter Pan was, zou deze cd muziek mij op m’n nachtelijke vluchten begeleiden.
‘Back down the black’, heeft duidelijk rootsmuziek als uitgangspunt en door z’n opbouw en verrassende instrumenten de aantrekkingskracht van een zwart gat, fascinerend en ongrijpbaar. Ik ging al voor de bijl met openingsnummer ‘Southern sun’ en werd gaandeweg steeds weer verrast. De tv-serie ‘Carnivale’ spookte ook door m’n hoofd als omschrijving, komt dat door de hoes?
Ontdek het zelf en verdwaal niet in deze mooie muzikale twilight zone. Ook op LP! (GJG 10,0)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan