Filters

Bewilder – Dear island

Excelsior is een platenlabel die veel Nederlandse bandjes (b.v. Blaudzun / Tangarine) een extra zetje weet te geven. Bewilder is één van hun nieuwe releases. Bewilder is de nieuwe uitspatting van GEM zanger en gitarist Maurits Westerik. Samen met Arjan Kamphuis (gitaar), Bram Hakkens (drum,zang), Jeroen Overman (bas) en Arjen de Bock (toetsen, zang) heeft hij een album gemaakt dat een instant klassieker is in de Nederpop.

Sinds ik vorige week de promo draaide die bij het gele vinyl inzat ben ik echt blij verrast, wat een geweldige plaat! Deze vijf mannen maken muziek die dusdanig schuurt dat je steeds weer verrast wordt. Zoals de toetsen in dat eerste nummer ‘Forza’ net lekker die scherpte meegeven.
Maurits had een stapel liedjes die een andere aanpak nodig hadden. Hij verzamelde andere mensen om zich heen die ook nog eens allemaal van Twin Peaks houden. Wat er dan precies gebeurt, is nou precies de magie van muziek. Je wordt telkens weer verrast, dat ‘Got it made’ bijvoorbeeld:  geweldig man hoe hier de drums en gitaar een geweldig hook inklemmen.
De sfeer is vreemd en verrassend en je wilt gewoon deze trip van 50 minuten afmaken. Prachtig die song ‘It’ll be soon’, Maurits zet de zang echt puik neer. Dat nummer ‘Safe’ heeft een gitaarloopje dat in combinatie met het ritme zich direct in je hersenpan nestelt. De rustige nummers doen me soms aan Boy & Bear denken zoals het prachtige ‘So it goes’. Maar ook ‘The unknown’ is met een snuf Crowdy /housy zang en z’n trippy gitaar een lust voor het oor. Afsluiter ‘Tied up’ is lekker spannend getoetst en veranderd als een kameleon z’n muzikale uiterlijk als gitaar en drum zich roeren. Een verslavend lekker album !!(GJG 9,2)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan