Filters

Asman – Voor elkaar (Dvd/Akoestisch)

Asmans  ‘Bijna voor elkaar’ kreeg eind 2013 nog een spannend en nieuw hoofdstuk toegevoegd. Dankzij een vindingrijke sponsordeal werd ‘Voor elkaar – akoestisch’ mogelijk gemaakt en op 22 december 2013 in Assen opgenomen. Basis voor deze live dvd is natuurlijk hun laatste album uit 2012 ‘Bijna voor elkaar’ (al 2 jaar één van de succesvolste Nederpop albums bij ons op de cd-afdeling).

Asman laat goed zien wat ze in hun mars hebben door in een huiskamerdecor de theatersfeer te omarmen met een klein publiek. Reken maar dat ze er klaar voor zijn om olympisch te vlammen op het concert in de Nieuwe Kolk op 22 februari a.s.! De dvd oogt als ‘generale repetitie’ en kenmerkt zich door spelplezier, humor, vakmanschap en een ontspannen sfeer.
Het is genieten van luisterliedjes als ‘Herinnering geweest’ of ‘Geen winter’. Ook ouder werk ontbreekt niet zoals ‘1+1=11’ (humor!) of ‘Morgen wordt een mooie dag’ (de mooie Jayhawks cover). Jason geniet zichtbaar in ‘Kroegje, dorp, piano’, wat weer de opmaat is naar de finale met ‘Rug tegen de vloer’ en het feestnummer ‘Altijd zin’.
Jason, Arwin en Robert Jan zijn naast muzikanten stuk voor stuk zangers die ook individueel hun mannetje staan. Asmans grote kracht is echter de combinatie van die stemmen samen met de puike songs.  Steven, David en Levy (bassist, gitarist en drummer) maken deze band hecht en compleet. En ja… het is de hoogste tijd dat de klasbak ‘Bijna voor elkaar’ een hitsingle wordt, gewoon de beste nederpopsong van de laatste jaren! Gelukkig komt ie deze week (op Valentijnsdag!) als single uit! De backstage docu, aangevuld met 5 clips, maken deze dvd compleet. Gaat dat zien!! (op dvd en/of theater) (GJG 8,8)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan