Filters

Adam Lambert – The Original High (Warner)

Adam Lambert is 33 jaar jong en draait al geruime tijd mee in de muziekwereld. Het succes is hem zeker niet komen aanwaaien, hij deed veel bijrollen in musicals (Grease/Wicked/10 Commandments) en probeerde muzikaal diverse bandjes uit. Pas na een bezoek aan het ‘Burning man’ festival in Black Rock Desert in Nevada, gooide hij rigoureus het roer om en deed hij mee aan American Idol in 2009.

Hij werd tweede en werd één van de eerste openlijke gay artiesten bij een groot label (Sony, met het album ‘For your entertainment’).  Met z’n vorige album ‘Trespassing’ piekte hij in 2012 te vroeg met de sound die in 2013 de hitlijsten domineerde (Blurred lines/Get lucky). Onlangs toerde hij nog met Queen als ‘de vervanger’ van Freddie Mercury en maakte een geweldige indruk. Adam Lambert is dus een zanger met een geweldig stembereik die tot ver de hoogte in kan. Das leuk, maar dan moet je ook de songs hebben om die te etaleren en te voelen.
Welkom in de showroom, want deze plaat barst uit z’n voegen van onweerstaanbare songs!! Een mix van Mika-power, George Michael swing, Armin van Buuren – This is what it feels like – dance, en Maroon 5 gitaar songs. Daar kun je weerstand tegen bieden, zeker als de zomer op de stoep staat te bonken. Dit is een album dat bruist van levenslust en energie (op een aantal songs kun je vet hard ATB-en). Lekker los gaan en ongegeneerd mee-blèren met deze relatietherapie op de dancefloor.
Vergeet niet dat Adam alle songs (mee)schreef en bovendien rasentertainer van de bovenste plank is die in Zweden de mosterd haalde voor dit album. Een world-tour is onvermijdelijk. Of er dan een pit-stop in Assen inzit? Aan ons enthousiasme zal het in ieder geval niet liggen…want ik ben inmiddels Footloose und völlig schwerelos! (GJG 9,7)

afbeelding van Gert Jan
Gert Jan